Και πλέον στην κορυφή της ACB είναι η... απίθανη Μάλαγα, έστω και σε ισοβαθμία. Η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (85-79) και κράτησε την δική της τρίτη θέση στη βαθμολογία του ισπανικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γκριμάου προηγήθηκε μέχρι και με +21 στο πρώτο ημίχρονο αλλά είδε τη "Βασίλισσα" να επιστρέφει μειώνοντας μέχρι και το καλάθι. Όμως ο Νίκολας Λαπροβίτολα ήταν σε μεγάλη μέρα και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Εξαιρετική δουλειά και από τους Ερνανγκόμεθ και Βέσελι απέναντι σε Ταβάρες και Πουαριέ που αποβλήθηκαν με 5 φάουλ.

Η Μπαρτσελόνα βρήκε μέχρι και προβάδισμα +21 πόντων, αντέδρασε με Γιουλ η Ρεάλ πριν βγει το ημίχρονο

Και οι δύο ομάδες προστάτεψαν τη ρακέτα τους στην πρώτη περίοδο, κάτι που δικαιολογείται από το 4/11 της Μπάρτσα και το 4/12 της Ρεάλ στα τρίποντα. Γι' αυτό και η διαφορά προήλθε από το τρίποντο. Η είσοδος του Ρούμπιο έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία στον Λαπροβίτολα με τον Αργεντινό να βάζει 11 πόντους στην πρώτη περίοδο και τους "Μπλαουγκράνα" να τελειώνουν το δεκάλεπτο με 6/7 τρίποντα (1/8 αντίστοιχα η "Βασίλισσα").

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e1ve3uxhg9)

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γκριμάου συνέχισαν να κυριαρχούν προστατεύοντας εξαιρετικά τη ρακέτα τους. Ο Αμπρίνες μπήκε ζεστός από τον πάγκο, ο Ρούμπιο συνέχισε ακόμη και χωρίς τον Λαπριβίτολα να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και η διαφορά ξέφυγε στο +21.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e25atqbssp)

Από εκεί και έπειτα ανέλαβε τη σκυτάλη ο Σέρχιο Γιουλ. Με συνεχόμενα δύσκολα τρίποντα (Γιουλ είναι αυτός) ο Ισπανός βετεράνος έδωσε το σύνθημα για ένα σερί 11-0 της ομάδας του το οποίο μείωσε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (42-33). Τρεις βολές του Ρούμπιο διαμόρφωσαν το 45-33 του ημιχρόνου.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e25atgetpt)

Η Ρεάλ πλησίασε αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν ψύχραιμη και πήρε τη νίκη με σούπερ Λαπροβίτολα

Η Ρεάλ μπήκε δυναμικά στο τρίτο δεκάλεπτο όμως η Μπαρτσελόνα δεν την άφησε να μειώσει τη διαφορά στις δύο κατοχές. Οι παίκτες του Γκριμάου κρατούσαν σταθερά ένα προβάδισμα στα όρια των +10 πόντων. Αυτό άλλαξε στο τελευταίο τρίλεπτο με τη Ρεάλ να μειώνει στο τρίποντο (57-54) όμως οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν και απάντησαν αυξάνοντας ξανά την υπέρ τους διαφορά στο +6 ενόψει του τέταρτου δεκαλέπτου.

Οι παίκτες του Ματέο μπήκαν ακόμη πιο αποφασισμένοι και μείωσαν στον πόντο (64-63) εκμεταλλευόμενοι τις ανάσες των Ρούμπιο και Λαπροβίτολα (Σατοράνσκι και Γιοκουμπάιτις αρνητικοί). Η επιστροφή του Αργεντινού γκαρντ έδωσε μια μικρή επιθετική ανάσα ενώ εξαιρετική δουλειά έκανε και ο Βίλι Ερνανγκόμεθ ο οποίος μάλιστα κέρδισε και το πέμπτο φάουλ του Ταβάρες.

Ο Πουαριέ δεν ήταν σε καλή μέρα, ο Βέσελι ανέλαβε τη σκυτάλη από τον Ερνανγκόμεθ και η Μπάρτσα μπήκε στο τελευταίο τρίλεπτο με ένα σημαντικό προβάδισμα (78-71). Ο Λαπροβίτολα με τρίποντο-μαχαιριά για το 83-74 έμοιαζε να είναι η χαριστική βολή όμως η Ρεάλ απάντησε. Ο "Λάπρο" όμως συνέχισε, η Ρεάλ δεν είχε αντίδραση και η Μπάρτσα πήρε μεγάλη νίκη που της δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

Τα δεκάλεπτα: 27-11, 45-33, 64-58, 85-79