Η Τότεναμ έκανε τη χάρη στον εαυτό της και... στη Λούτον καθώς πήρε τη νίκη απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ με 3-1. Σε ένα θεαματικό παιχνίδι το οποίο βέβαια ξεκίνησε σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου ενός φιλάθλου έξω από το γήπεδο κάποιες ώρες νωρίτερα, η ομάδα του Ποστέκογλου επέζησε από το διάστημα πίεσης των "Φόρεστερς" στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πήρε ένα αποτέλεσμα το οποίο την φέρνει ισόβαθμη στην τέταρτη θέση της Premier League με την Άστον Βίλα που έχει κι ένα παιχνίδι παραπάνω. Μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ο Κρις Γουντ που έχασε μεγάλες ευκαιρίες να βάλει μπροστά την ομάδα του με δεύτερο προσωπικό του γκολ (είχε ισοφαρίσει το αυτογκόλ του Μουρίγιο).

Η στιγμή που άλλαξε άρδην το παιχνίδι ήταν το 2-1 του Μίκι Φαν Ντε Φεν (53') ο οποίος με έναν απίθανο κεραυνό έβαλε μπροστά την ομάδα του. Αυτό το γκολ έδωσε ξανά "φτερά" στους παίκτες του Ποστέκογλου οι οποίοι έκαναν λίγο αργότερα το 3-1 με τον Πέδρο Πόρο (58'). Τα "Σπιρούνια" βρήκαν κι άλλες τελικές μέχρι το φινάλε (είχαν και δοκάρι με τον Σον) όμως το σκορ παρέμεινε ως είχε.

Η ανισσόροπη Τσέλσι επέστρεψε κόντρα στη Σέφιλντ και ήρθε 2-2 τρώγοντας γκολ στις καθυστερήσεις

Από την άλλη πλευρά η ανισσόροπη Τσέλσι έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Προηγήθηκε νωρίς με τον Τιάγκο Σίλβα (11') αλλά είδε τον Μπογκλ να ισοφαρίζει (32'). Με μόλις 3 τελικές εκ των οποίων μία στο στόχο (το γκολ του Βραζιλιάνου), η ομάδα του Ποτσετίνο δεν έπειθε.

Παρ' όλα αυτά προηγήθηκε ξανά με γκολ του Μαντουέκε (66'). Ε και τι έγινε; Η εικόνα της και πάλι ήταν άχρωμη. Η Σέφιλντ ήταν η ομάδα που έκανε τελικές, παρ' όλο που δεν είχε την κατοχή της μπάλας. Και εν τέλει αυτή η επιμονή των "λεπίδων" δικαιώθηκε καθώς ο ΜακΜπέρνι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις (90+3'). Κακά τα ψέμματα, όταν κάνεις 6 τελικές στη χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης και μάλιστα μετά από μία τόσο μεγάλη νίκη λίγες μέρες νωρίτερα, είναι δείγμα τουλάχιστον, ανισσοροπίας.