Ο Ζέλσον Μαρτίνς κάνει σπριντ λίγο πριν μπούμε στο 70ό λεπτό του αγώνα με τη Λαμία. Σουτάρει, χάνει την ευκαιρία και αφού σταματάει την προσπάθεια, γυρίζει προς το πάγκο και απευθυνόμενος στον Μεντιλίμπαρ, ζητάει να βγει από τον αγώνα. Αμέσως ξεκίνησαν τα σενάρια για νέο τραυματισμό. Παρά το γεγονός ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού βγήκε περπατώντας και χωρίς να χωλαίνει.

Ο Ζέλσον, λοιπόν, μετά την ταλαιπωρία που πέρασε με δύο απανωτές θλάσεις, επέστρεψε στη δράση στο διάστημα της διακοπής των πρωταθλημάτων για τα παιχνίδια των Εθνικών Ομάδων. Αγωνίστηκε 30 λεπτά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (31/03), 20 λεπτά στο παιχνίδι με τον Αρη (03/04) και 71 λεπτά στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λαμία. Όλα, έγιναν βάσει πλάνου και συγκεκριμένης διαχείρισης.

Η προγραμματισμένη αλλαγή του Ζέλσον Μαρτίνς στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λαμία

Στην αναμέτρηση με την ομάδα της Φθιώτιδας, είχε προγραμματιστεί να αγωνιστεί για 65 με 70 λεπτά. Ή και λιγότερο, εάν ο ίδιος αισθανόταν κουρασμένος και ήθελε να βγει από τον αγωνιστικό χώρο. Τελικά, έπαιξε όσο είχε προβλεφθεί. Μάλιστα, ακριβώς επειδή το πλάνο είναι συγκεκριμένο και επειδή κουράστηκε από την έλλειψη ρυθμού, αλλά και τα πολλά χιλιόμετρα που έκανε στον αγώνα, ζήτησε να αλλαγή. Με τον Καμπράλ να παίρνει τη θέση του στο 71ο λεπτό. Μια αλλαγή... προγραμματισμένη και όχι λόγω προβλήματος.

Ο Ζέλσον είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, αποκτήθηκε τον Ιανουάριο, με κανονική μεταγραφή. Εχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026 με τους Πειραιώτες. Και στόχος είναι να μπορέσει από φέτος να δείξει την πραγματική του αξία. Κάτι που για να συμβεί, συνεπάγεται το να μείνει μακριά από νέους τραυματισμούς. Και για αυτόν τον λόγο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και... όλος ο Ολυμπιακός έχουν αποφασίσει να κάνουν ειδική διαχείριση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e03s34it95)

Ο Βάσκος τεχνικός και οι συνεργάτες του δεν θέλουν να υπερβάλουν. Προφανώς και πρόκειται για παίκτη, που εάν είναι καλά, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλά για να γίνει καλά, θα πρέπει να αφήσει τελείως πίσω του τους 11 μήνες απραξίας, πριν τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Και να μπει σταδιακά και με συγκεκριμένο πλάνο στα παιχνίδια. Και αυτό το πλάνο ακολουθείται τώρα. Με στόχο ο 28χρονος διεθνής εξτρέμ, να βρει ρυθμό και να συνηθίσει ξανά το σώμα του στις υψηλές εντάσεις.

Σε πρώτη φάση, όλα πήγαν καλά. Και επειδή ο Ολυμπιακός δεν έχει πρωτάθλημα μπροστά του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για σωστή αποκατάσταση του Πορτογάλου, μετά τα 3 συνεχόμενα παιχνίδια σε 7 ημέρες (ΑΕΚ, Αρης, Λαμία). Μια ευκαιρία να δουλέψει ακόμη περισσότερο και να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση, τις αντοχές του, αλλά και να βρει ρυθμό.