Υπό την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρώτος στην Basket League και με νίκη επί της Άλμπα Βερολίνου την Πέμπτη, 11 Απριλίου, στο ΟΑΚΑ θα εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στον όμιλο της Euroleague και το ματσάρισμα με την έβδομη ομάδα που θα βγει από τα play-in, το ξέσπασμα του Εργκίν Αταμάν μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Κολοσσό Ρόδου μάλλον ευεργετικά θα λειτουργήσει για όλους. Η μέθοδος του Τούρκου προπονητή να βγάζει παίκτες στη "σέντρα" ονομαστικά δεν είναι άγνωστη στους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ του μπάσκετ. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0evy40ck37d)

Ο Αταμάν τα έχει βάλει ανά καιρούς με πολλούς, αλλά σε ό,τι αφορά τη διακριτικότητα, συνηθίζει να μην τηρεί τον άγραφο νόμο. Ο Τούρκος προπονητής είναι αψύς στους τρόπους του και συγκρουσιακός και ακόμα κι αν δεν ονοματίζει κάποιον, όπως στην περίπτωση του Γουίλ Κλάιμπερν, είναι τόσο... εριστικός, που ο παίκτης που ξέρει ότι τον αφορούν τα σχόλιά του, απαντά. 




Παναθηναϊκός: Ο Ομπράντοβιτς και η "τιμωρία" 



Ο Αταμάν δεν έχει πρόβλημα να βγάλει στη "σέντρα" οποιονδήποτε. Ακόμα και στις αρχές της σεζόν, όταν ο Παναθηναϊκός δεν είχε βγει ακόμη ρυθμό και εκείνος δεν ήξερε τα κατατόπια απ' έξω και ανακατωτά, δεν δίσταζε να μιλήσει με σκληρή γλώσσα για τους παίκτες του. Διακρίνεται, πάντως, ένα μοτίβο ανισορροπίας στη συμπεριφορά του, παραδείγματος χάρη ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ πέρασε ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα αλλά δεν υπήρξε κάποια παροιμιώδης κριτική. 


Φυσικά, για να μην κατηγορηθεί για δύο μέτρα και δύο σταθμά, η ίδια η πορεία της ομάδας δεν θα του επέτρεπε να το κάνει. Είναι αφιλτράριστος, αλλά όχι τόσο ώστε να "δίνει" παίκτες ενώ ο Παναθηναϊκός πηγαίνει από νίκη σε νίκη. 


Το ξέσπασμα του Αταμάν δεν είναι πρωτόγνωρο, πάντως. Ούτε καν στον Παναθηναϊκό. Πριν από 15 χρόνια, στις 14 Ιανουαρίου του 2009, ύστερα από παιχνίδι της Euroleague με την Πρόκομ Τρεφλ στο ΟΑΚΑ, που οι "πράσινοι" νίκησαν με σκορ 75-53 (!), ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδειχνε εξοργισμένος στη συνέντευξη Τύπου. Σε ένα μνημειώδες ξέσπασμα, ο Σέρβος τεχνικός "φωτογράφισε" παίκτες, ενώ η ατάκα του "what Final 4", σε σχέση με το επερχόμενο στο Βερολίνο (όπου, ω της σύμπτωσης, θα γίνει και το φετινό), παραμένει από τις κλασικές στη μυθολογία του ελληνικού μπάσκετ. 


Ksespasma Obradovic meta to mats me Prokom



Με αυτήν τη συνέντευξη, στην οποία υπήρχαν ατάκες όπως "μερικοί δεν αξίζουν να φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού" και "πόσο βλάκες είναι για να καταλάβουν… Ε, εσύ παίζεις για τον Παναθηναϊκό, είσαι βασικός στον Παναθηναϊκό… Μπορείς να το φανταστείς;", ο Ομπράντοβιτς φέρεται να "φωτογράφισε" τον Βασίλη Σπανούλη


Οι μυημένοι αναφέρουν ότι ο ένδον "ψυχρός πόλεμος" στον Σπανούλη συνεχίστηκε σε ένα βαθμό. Ο πλέον 41χρονος Λαρισαίος έκανε ένα εκπληκτικό Final 4, πήρε το βραβείο του MVP, αλλά δεν ξέχασε ό,τι έγινε εκείνους τους μήνες. Ένα χρόνο μετά, έμεινε ελεύθερος και έκλεισε στον Ολυμπιακό. 


Τόσο ο Ομπράντοβιτς όσο και ο Αταμάν δεν είναι άμαθοι στα κόλπα παρακίνησης. Περισσότερο και από το ματς με την Άλμπα, ο Τούρκος τεχνικός στοχεύει στο παιχνίδι για τον τρίτο γύρο της Basket League την προσεχή Δευτέρα με τον Ολυμπιακό, που αναμένεται να είναι η πρόβα τζενεράλε για τους τελικούς. Ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός πάρει το πλεονέκτημα έδρας, αν ο Ολυμπιακός νικήσει στο ΟΑΚΑ, στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων πριν τις μάχες για τον τίτλο του πρωταθλητή, το ψυχολογικό αβαντάζ θα έχει αλλάξει χέρια.