Από τη μέρα που ο Μικέλ Αρτέτα ανέλαβε την Άρσεναλ, οι "Κανονιέρηδες" έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να φτάσουν τέσσερα χρόνια αργότερα να διεκδικούν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το πρωτάθλημα. Η μάχη της φετινής Premier League είναι συγκλονιστική με τρεις ομάδες να μάχονται σώμα με σώμα για τον τίτλο και τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες όμως το γεγονός ότι οι "Κανονιέρηδες" είναι ξανά σε αυτή την κουβέντα, κάτι δείχνει για την πορεία της επί Αρτέτα.

Ο Αρτέτα έγινε ο πρώτος που δεν χάνει παιχνίδι σε μια σεζόν από Κλοπ και Γκουαρδιόλα

Δεν υπήρξε ποτέ κάποια σεζόν στην Premier League από τη μέρα που Κλοπ και Γκουαρδιόλα βρίσκονται παράλληλα στους πάγκους των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, αντίστοιχα, όπου κάποια ομάδα τελείωσε αήττητη τη σεζόν απέναντί τους. Ο πρώτος που το κατάφερε ήταν ο Μικέλ Αρτέτα μετά τη "λευκή ισοπαλία" της Κυριακής στο "Έτιχαντ"

Η Άρσεναλ έγινε η πρώτη ομάδα που κράτησε ανέπαφη την εστία της μέσα στην έδρα των "Πολιτών" μετά την Κρίσταλ Πάλας το 2021. Σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου γύρου χάρη στο γκολ του Μαρτινέλι, οι "Κανονιέρηδες" κράτησαν τη Σίτι στο απόλυτο μηδέν και στις δύο αναμετρήσεις της σεζόν.

Κόντρα στη Λίβερπουλ η Άρσεναλ έχει μία νίκη (3-1 στο Έμιρεϊτς) και μία ισοπαλία (1-1 στο Άνφιλντ) κάτι που σημαίνει ότι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ήταν η κορυφαία εκ των τριών πρωτοπόρων. Παρ' όλα αυτά στην πρώτη θέση με 9 αγωνιστικές να απομένουν για τους τρεις διεκδικητές, η Λίβερπουλ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής.

Στόχος της Άρσεναλ είναι η Premier League και το Champions League

Η Άρσεναλ πλέον έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται. Η δουλειά που έχει γίνει από τον Αρτέτα σε κάθε πτυχή του συλλόγου είναι συγκλονιστική καθώς ο Ισπανός τεχνικός έχει μπολιάσει κάθε γωνιά του "Sobha Training Center" με το DNA του νικητή. Ή τουλάχιστον, με πολλά από αυτά τα χαρακτηριστικά καθώς αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνοδευτεί από έναν μεγάλο τίτλο. Πέρυσι το ελλιπές βάθος στο ρόστερ κόστισε τον τίτλο μετά τον τραυματισμό του Σαλίμπα.

Στο -2 από τη Λίβερπουλ και στο +1 από την Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League και με ορισμένες δύσκολες αναμετρήσεις μέχρι το φινάλε, στους "8" του UEFA Champions League κόντρα στην ιστορική αλλά ντεφορμέ Μπάγερν. Ο δρόμος των "Κανονιέρηδων" δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Παρ' όλα αυτά αν κάποιος μπορεί να την βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση, αυτός είναι ο Μικέλ Αρτέτα! Δεν είναι τυχαίο πως όλοι οι παίκτες δηλώνουν πως στόχος είναι και η Premier League και το UEFA Champions League. Δείγμα της αλλαγής νοοτροπίας του συλλόγου!

Το πρόγραμμα της Άρσεναλ μέχρι το φινάλε της Premier League

  • Λούτον 
  • Μπράιτον (εκτός)
  • Άστον Βίλια
  • Γουλβς (εκτός)
  • Τσέλσι
  • Τότεναμ (εκτός)
  • Μπόρνμουθ
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (εκτός)
  • Έβερτον