Το Champions League είναι η μόνη ελπίδα της Μπάγερν Μονάχου και του Τόμας Τούχελ. Η φράση είναι ανήκουστη, Απρίλιο μήνα, αφού οι Βαυαροί είχαν τουλάχιστον δύο στόχους να διεκδικούν από τη σεζόν 2011-12. Τώρα, όμως, η Μπάγερ Λεβερκούζεν την έχει κάνει να νιώθει παρείσακτη στην Bundesliga. Εξάλλου, με τη διαφορά ανάμεσα στις δύο στους 16 βαθμούς, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ζητά δύο βαθμούς στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το πιάτο. 

Champions League: Η ειρωνεία με τον Νάγκελσμαν


Ο προημιτελικός με την Άρσεναλ στο "Έμιρεϊτς", λοιπόν, την Τρίτη 9 Απριλίου (22:00), έγινε αυτομάτως το κρισιμότερο παιχνίδι της χρονιάς. Αφορά σε όλο το σύλλογο και τον Τόμας Τούχελ. Η Μπάγερν θα τον αποδέσμευε μετά τη λήξη της σεζόν, όμως αυτό μοιάζει να μην ισχύει. Γερμανικό Μέσο, η "AbendZeitung", έγραψε πως αν η Άρσεναλ νικήσει την Μπάγερν στον πρώτο προημιτελικό, Τούχελ τέλος. Η πλάκα και η ειρωνεία είναι ότι ο Τούχελ αντικατέστησε τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος έφυγε για να μη χαθεί η... Bundesliga. Η Μπάγερν είχε προκριθεί στους προημιτελικούς του Champions League, αλλά έδιωξε τον προπονητή για να μη χάσει το 11ο διαδοχικό πρωτάθλημα. 

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες όμως. Ο Τούχελ έχει κλείσει χρόνο στο Μόναχο και δεν χαλάει τη ζαχαρένια του. Τουναντίον, είναι χαμογελαστός και σε καλή διάθεση ενόψει προημιτελικών. Άλλωστε, έχει κατακτήσει το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά, το 2021 με την Τσέλσι. 

Σε περίπτωση που φύγει, ο Μίροσλαβ Κλόζε, σπουδαίος... Πολωνογερμανός φορ, που έπαιξε στην Μπάγερν τέσσερα χρόνια (2007-11), θα αναλάβει ως τη λήξη της σεζόν.

Ο Κλόζε θα είναι ο υπηρεσιακός, για να πάει στο Μόναχο ο επόμενος. Ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν φαβορί, αλλά έμεινε στη Λεβερκούζεν. Υπάρχει, όμως, πάντα ο... Γιούργκεν Κλοπ. Ο Γερμανός τεχνικός της Λίβερπουλ την έχει απαρνηθεί χρόνια. Δεν του άρεσε η επεκτατική λογική της. Κάποιος μπορεί να θυμάται τι έγινε παραμονές του δεύτερου ημιτελικού το 2013, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε την Ντόρτμουντ. Ο Κλοπ είχε πει στη συνέντευξη Τύπου ότι η Μπάγερν άρπαξε τον Μάριο Γκέτσε από την Μπορούσια.