Ο τελικός του Conference League έχει, αυτήν τη στιγμή, τριπλό ελληνικό ενδιαφέρον. Πρώτον και... δεύτερον, για τις δύο ελληνικές ομάδες που αυτήν τη στιγμή συνεχίζουν στα προημιτελικά του θεσμού. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν εντός έδρας τη Φενέρμπαχτσε (19:45) και εκτός έδρας την Μπριζ (22:00) την Πέμπτη 11 Απριλίου. Κατόρθωμα καινοφανές, μια και δεν έχει ξαναγίνει να παίζουν Απρίλιο ίδιας χρονιάς δύο ελληνικές ομάδες ευρωπαϊκό ματς. 

Το τρίτο αφορά στην "OPAP Arena", η οποία θα φιλοξενήσει τον τελικό την Τετάρτη 29 Μαΐου. Δηλαδή, την 569η επέτειο από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η Νέα Φιλαδέλφεια θα ζει, τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης, όχι μόνο σε ρυθμούς ΑΕΚ, αλλά και ευρωπαϊκού τελικού. Η UEFA, την Τρίτη  9 Απριλίου, ανακοίνωσε τα εισιτήρια που θα δοθούν στις δύο ομάδες που θα φτάσουν ως το τέλος του δρόμου και τις τιμές τους. 


Conference League: Λογική η τιμή για τις ομάδες 


Με βάση τον πίνακα, η UEFA δίνει από 9.000 εισιτήρια στις ομάδες. Το κόστος αυτών κυμαίνεται στα 25 ευρώ. Το φθηνότερο στον τελικό του Champions League, από τα 50.000 που συνολικά θα δοθούν στις δύο φιναλίστ, βρίσκεται στα 60. Στου Europa League στα 40. Οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό, θα πάρουν από 12.000 εισιτήρια. 



Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η UEFA διαθέτει 21.000 εισιτήρια για τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας. Η "OPAP Arena", πάντως, χωράει 27.100 ανθρώπους. Άρα, δεν εκδόθηκαν εισιτήρια για 6.100 θέσεις. 

Τα 3.000 εισιτήρια που διατίθενται σε ουδέτερους φιλάθλους, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Το φθηνότερο βρίσκεται στα 45 ευρώ, το μεσαίο στα 85 και το ακριβότερο στα 125. Στο Champions League, φυσικά, οι τιμές είναι φευγάτες. Το φθηνότερο έχει 160, το μεσαίο 430 και το ακριβό 610. Στο Europa League, είναι πιο συμβατή η κατάσταση. Τα εισιτήρια στην τρίτη κατηγορία κοστίζουν 65 ευρώ, στη δεύτερη 100 και στην πρώτη 150. 



Ο τελικός του Champions League θα γίνει στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, το Σάββατο 1 Ιουνίου. Ο τελικός του Europa League, στην "Ντάμπλιν Αρένα" του Δουβλίνου, την Τετάρτη 29 Μαΐου.