Εβδομάδα Ευρώπης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ! Οι δυο ελληνικές ομάδες ρίχνονται στην... μάχη των προημιτελικών του Europa Conference League, με την UEFA να ορίζει elite διαιτητές και στις δυο αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, τον αγώνα των "ερυθρόλευκων" με τη Φενέρμπαχτσε (11/04, 19:45) θα διευθύνει ο Ελβετός Σάντρο Σέρερ που έχει βρεθεί ακόμη δυο φορές στον δρόμο των Πειραιωτών ενώ στο ματς του "δικεφάλου του βορρά" με την Κλαμπ Μπριζ (11/04, 22:00) στο Βέλγιο διαιτητής θα είναι ο Γερμανός, Ντάνιελ Ζίμπερτ που είχε "σφυρίξει" και τη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό.

Ο elite Σέρερ στο Ολυμπιακός - Φενέρ στο Europa Conference League

Η UEFA όρισε στην πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για τα προημιτελικά του Europa Conference League, τον elite διαιτητή Σάντρο Σέρερ ο οποίος έχει βρεθεί ακόμη δυο φορές στον δρόμο των Πειραιωτών. Συγκεκριμένα, στις 17 Φεβρουαρίου 2022 στην ήττα του Ολυμπιακού από την Αταλάντα με 2-1 στην Ιταλία για τα playoffs του Europa League και στις 25 Αυγούστου 2022 στην πρόκριση επί του Απόλλωνα Λεμεσού στα πέναλτι με 4-2 στο Φάληρο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.

Τη φετινή σεζόν, ο Ελβετός ρέφερι έχει διευθύνει το Ίντερ-Πόρτο 0-0 για τους ομίλους του Champions League, καθώς και τα ΑΕΚ-Μπράιτον 0-1 και Αταλάντα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1 για τους ομίλους του Europa League. Ο Σέρερ θα έχει βοηθούς του την Πέμπτη τους συμπατριώτες του Στεφάν Ντε Αλμέιδα και Μπεκίμ Ζογκάι ενώ ως τέταρτος ορίστηκε ο Αλεσάντρο Ντούντιτς. Στο VAR θα είναι ο Γερμανός Μπάστιαν Ντάνκερτ με βοηθό του τον Ελβετό Λιονέλ Τσουντί.


O elite Ζίμπερτ διαιτητής στο Κλαμπ Μπριζ - ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ που θα δοκιμαστεί εκτός έδρας με την Κλαμπ Μπριζ για το πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League, θα βρει στο γήπεδο τον Γερμανό elite διαιτητή, Ντάνιελ Ζίμπερτ ο οποίος έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές στον δρόμο του "δικεφάλου του βορρά" με την πιο πρόσφατη να είναι αυτή στην Λεωφόρο για τη ρεβάνς των ημιτελικών με τον Παναθηναϊκό που "λύγισε" τους "ασπρόμαυρους" στη διαδικασία των πέναλτι.

Όσον αφορά τα άλλα ματς, είχε διευθύνει το Γάνδη - ΠΑΟΚ 1-2 στις 17 Μαρτίου του 2022 όταν και ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League καθώς και το το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 στις 23 Απριλίου του 2023 για τα playoffs της Super League. Βοηθοί του την Πέμπτη θα είναι οι συμπατριώτες του Γιαν Ζαιντέλ και Ράφαελ Φόλτιν ενώ τέταρτος θα είναι ο Σβεν Γιαμπλόνσκι. Στο VAR θα βρίσκεται ο Μάρκο Φριτς με βοηθό του τον Σέρεν Στορκς.

Τη φετινή σεζόν, ο 39χρονος ρέφερι έχει "σφυρίξει" δυο παιχνίδια του Champions League, το Αϊντχόφεν-Λανς 1-0 και το Ζάλτσμπουργκ-Μπενφίκα 1-3 καθώς και ένα ματς του Europa League, το Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αταλάντα 1-1.