Την πορεία του στο Monte Carlo Open συνεχίζει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την επιβλητική εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στον Τόμας Μαρτίν Ετσεβέρι για τους "32" της διοργάνωσης. Ο Έλληνας τενίστας δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον Αργεντίνο και επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-0) και θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Σβέρεφ για μία... θέση στα προημιτελικά του τουρνουά. 

Προηγήθηκε ο Ετσεβέρι με τον Τσιτσιπά όμως να είναι ασταμάτητος 

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Ετσεβέρι να κάνει το μπρέικ στο πρώτο κιόλας γκέιμ της αναμέτρησης, με τον Αργεντίνο να εκμεταλλεύεται τις αλλεπάλληλες ευκαιρίες που του έδωσε ο Έλληνας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gf2qok44cp)
Η συνέχεια όμως ανήκε στον Τσιτσιπά που μετά από... μαραθώνιο στο δεύτερο γκέιμ κατάφερε με την τρίτη τελικά προσπάθεια να κάνει το μπρέικ και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, "σβήνοντας" με αυτόν τον τρόπο το πλεονέκτημα του αντιπάλου του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gf8p1y838p)
Το μπρέικ έδωσε ψυχολογία στον Έλληνα τενίστα που κράτησε πολύ εύκολα το σερβίς του στη συνέχεια και εκμεταλλεύτηκε απόλυτα την ευκαιρία που του έδωσε ο Ετσεβέρι, κάνοντας το δεύτερο διαδοχικό του μπρέικ στην αναμέτρηση και το 3-1 υπέρ του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gfeyrgh1pd)
Παρόλο που ο Ετσεβέρι έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ, ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να κάνει το 4-1 παίρνοντας διαφορά ασφαλείας. Το κρεσέντο του Έλληνα πρωταθλητή συνεχίστηκε και με... συνοπτικές διαδικασίες έκανε το τρίτο διαδοχικό του μπρέικ στην αναμέτρηση παίρνοντας τελικά το πρώτο σετ με 6-1. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gfov6wlgkh)

Περίπατος για Τσιτσιπά και τώρα... Σβέρεφ στο Μόντε Κάρλο

Ο Έλληνας πρωταθλητής και Νο12 στην παγκόσμια κατάταξη της ATP έδειχνε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα πως ελέγχει την κατάσταση και ξεκίνησε το δεύτερο σετ όπως και το πρώτο, κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του Ετσεβέρι, παίρνοντας γρήγορα το προβάδισμα με 1-0, χαρίζοντας μάλιστα και στο κοινό θεάμα με τα χτυπήματα του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gfxxudpt5t)
Ο Αργεντίνος έδειχνε πως δεν το έβαζε κάτω αλλά η εμφάνιση του Έλληνα τενίστα ήταν βγαλμένη από τα πιο τρελά... όνειρα ακόμη και των γονιών του που τον έβλεπαν από την κερκίδα και τον αποθέωναν. Η εξαιρετική εμφάνιση του Τσιτσιπά δεν έδωσε κανένα περιθώριο στον Ετσεβέρι να "μπει" ξανά στο κλίμα του αγώνα. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gg7zteufrt)
Το τελικό 6-0 έδωσε την πρόκριση στον Έλληνα πρωταθλητή που ετοιμάζεται ήδη για την δύσκολη αναμέτρηση της φάσης των "16" κόντρα στον Αλεξάντερ Σβέρεφ. Ο Ρώσος τενίστας απέκλεισε τον Σεμπάστιαν Όφνερ με 2-0 σετ και θα διεκδικήσει την είσοδο στα προημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ggcnae2w6h)