Θέση στους τελικούς της Α1 έκλεισαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός για το μπάσκετ γυναικών. Κάτι που ήταν αναμενόμενο με βάση την εικόνα που είχαν και οι δύο ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την ομάδα του Πρωτέα Βούλας στα ημιτελικά των playoffs με 2-0 νίκες. Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν στο δεύτερο ματς με 67-61 στη Βούλα. Η Χριστινάκη σταμάτησε στους 25 πόντους, η Βίτολα πρόσθεσε ακόμα 12 ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ και κάπως έτσι η ομάδα του Πειραιά «καθάρισε» τον Πρωτέα. Για τις ηττημένες η Σταματή ήταν η πρώτη σκόρερ αφού σημείωσε 18.

Αναφορικά με τον Παναθηναϊκό "σκούπισε" τις Εσπερίδες με 2-ο νίκες. Στο δεύτερο παιχίδι, το οποίο επίσης διεξήχθη σήμερα, νίκησε 67-61 τις Εσπερίδες στην Καλλιθέα.

Οι παίκτριες της Καπογιάννη επιβλήθηκαν με 90-73, έκαναν κι αυτές το 2-0 και πλέον ετοιμάζονται να κοντραριστούν στους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Η Τζασμίν με 24 πόντους ήταν η κορυφαία του Παναθηναϊκού, ενώ 19 σημείωσε η Αλέιν που μάζεψε και 12 ριμπάουντ για το νταμπλ νταμπλ.