Η Ατλέτικο Μαδρίτης έδειξε και στην Ντόρτμουντ πως φέτος στην έδρα της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στο Champions League. Ωστόσο επικράτησε 2-1 στην πρώτη τους κόντρα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, χάνοντας ευκαιρίες για να βάλει κι άλλα τέρματα.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει κάνει πιο επιθετική την Ατλέτικο Μαδρίτης, την φετινή αγωνιστική σεζόν. Κάτι που έχει φανεί περισσότερο στα ματς που δίνει στο "Metropolitano". Το έδειξε και στην Ντόρτμουντ απέναντι στην οποία έχει το πάνω χέρι για να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League.

Για τον Αργεντινό τεχνικό αυτό ήταν το 17ο σερί ματς που μένει αήττητος σε νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης με την Ατλέτικο Μαδρίτης, έχοντας 11 νίκες και 6 ισοπαλίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gqdymh6qtt)

Οι "ροχιμπλάνκος" προηγήθηκαν με γκολ του Ντε Πολ μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Για την ακρίβεια το έβαλε στο 03:58 και είναι το πιο γρήγορο τέρμα των Μαδριλένων στη διοργάνωση μετά από εκείνο του Σαούλ Νίγκεθ κόντρα στη Λίβερπουλ το 2020, όπου είχε σκοράρει στο 03:46.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gonx5dtbwh)

Η πίεση μεγάλωσε προς την πλευρά της Ντόρτμουντ με τους Μοράτα. Γκριζμάν να δημιουργούν πολλές φάσεις. Για να έρθει και το δεύτερο γκολ στο 32' από τον Σάμουελ Λίνο.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gpaxdfa67d)
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ατλέτικο Μαδρίτης συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Απέναντι της είχε μια Ντόρτμουντ η οποία δεν μπορούσε να δημιουργήσει. 

Κι ενώ οι γηπεδούχοι έχαναν ευκαιρίες, η Ντόρτμουντ σκόραρε με τον Αλέ στο 81' σε μια από τις λιγοστές ευκαιρίες της. Ενώ στην συνέχεια είχε και δύο δοκάρια, δίνοντας μια άγρια ομορφιά στα τελευταία λεπτά κι ενώ κάτι τέτοιο δεν διαφαινόταν!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0gqnubqcuk9)

Το σκορ τελικά δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες θα τα πουν ξανά, στη Γερμανία αυτή την φορά, την ερχόμενη Τρίτη (16/4).