Μετά από έναν απολαυστικό πρώτο προημιτελικό του Champions League, Άρσεναλ και Μπάγερν αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 σε χορταστικό ματς στο "Emirates" και έτσι το εισιτήριο για τους "4" της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης θα κριθεί στο Μόναχο. Μπορεί να μπήκαν στο παιχνίδι 4 γκολ παρ' όλα αυτά αυτό που "έκλεψε" τις εντυπώσεις και θα συζητιέται για καιρό είναι ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ των Γερμανών κι αυτό γιατί στο 66ο λεπτό ο Ραγιά έπαιξε το ελεύθερο με πάσα στον Γκάμπριελ και ο Βραζιλιάνος έστησε την μπάλα ξανά με τα χέρια! Τα παράπονα στο στρατόπεδο της Μπάγερν πολλά. Παρ' όλα αυτά δεν "ίδρωσε" το αυτί του διαιτητή, Γκλεν Νάιμπεργκ ο οποίος έχει δεχτεί έντονη κριτική από κάθε μέσο και φυσικά με πρώτο και καλύτερο τον Τόμας Τούχελ.




Champions League: Το σκάνδαλο με το πέναλτι στο Άρσεναλ - Μπάγερν και η οργή του Τούχελ

Κανείς δεν συζητά τόσο για τα τέσσερα γκολ, την τακτική και την εναλλαγή του σκορ στον πρώτο προημιτελικό αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπάγερν. Όλοι από χθες εστιάζουν στην απίστευτη απόφαση του διαιτητή του αγώνα, Γκλεν Νάιμπεργκ να μην καταλογίσει πέναλτι υπέρ των Βαυαρών στο 66ο λεπτό όταν ο Ραγιά έπαιξε το ελεύθερο με πάσα στον Γκάμπριειλ και ο Βραζιλιάνος με τη σειρά του έστησε τη μπάλα ξανά με τα χέρια. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα "έπεσαν" αμέσως πάνω στον διαιτητή  προκειμένου να τον πείσουν να εξετάσει τη φάση καθώς διαμαρτυρόντουσαν ότι πρέπει να δοθεί πέναλτι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0g1eauaa9kx)
Ο Τόμας Τούχελ ήταν έξαλλος με τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ της ομάδας του όταν ήταν μπροστά με 2-1 κάτι που σήμαινε ότι αν δινόταν η εσχάτη των ποινών και ευστοχούσε θα έπαιρνε προβάδισμα με 1-3 και θα είχε διαφορά δυο τερμάτων. Ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και μπήκε στο στόχαστρο όχι μόνο του Τούχελ αλλά και όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου και Τύπου για αυτή του την απόφαση να μην δείξει την άσπρη βούλα σε μια ξεκάθαρη φάση.


Ο Γερμανός προπονητής δεν κρατήθηκε στη συνέντευξη Τύπου και φυσικά αναφέρθηκε στη φάση, δηλώνομντας χαρακτηριστικά πως: "
Ο διαιτητής έκανε ένα τεράστιο λάθος. Γνωρίζω ότι ήταν μια τρελή φάση. Έβαλαν την μπάλα κάτω, ο διαιτητής σφύριξε και αμέσως μετά ο αμυντικός την έπιασε με τα χέρια. Αυτό που μας εξοργίζει περισσότερο είναι η εξήγηση του διαιτητή. Μας είπε ότι ήταν ένα παιδικό λάθος και ότι δεν πρόκειται να δώσει πέναλτι για μια τέτοια φάση σε προημιτελικό του Champions League. Είναι μια τραγική, τραγική απόφαση. Παιδικό λάθος, λάθος ενηλίκου, οτιδήποτε ήταν, μας εξοργίζει επειδή ήταν ένα τεράστιο λάθος εναντίον μας".