Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ναι μεν γλίτωσε τα χειρότερα καθώς δεν επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του ο αχίλλειος τένοντας, αλλά δεν παύει να έχει έναν ύπουλο τραυματισμό στη γάμπα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ο Έλληνας σούπερ σταρ σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο των Μιλγουόκι Μπακς έχουν αποφασίσει να μην βιαστούν, προκειμένου να επιστρέψει στο 100% των δυνατοτήτων του. Γι' αυτό και θα απουσιάσει (τουλάχιστον) από τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του για τη Regular Season του NBA (εκτός σε Οκλαχόμα και Ορλάντο).

Στόχος των Μπακς αλλά και του ίδιου του Γιάννη είναι να επιστρέψει στην έναρξη των Playoffs η οποία θα είναι είτε στις 20 είτε στις 21 του Απρίλη. Εφόσον βέβαια χρειαστεί κι άλλο διάστημα αποθεραπείας, καμία πλευρά δεν θα πιέσει καταστάσεις. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0g1ly58hwyp)

Στην αναμέτρηση των Μπακς με τους Μάτζικ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε με προστατευτική μπότα προκειμένου να μην καταπονείται ο οργανισμός του στο σημείο του τραυματισμού. Ο "Greek Freak" κάνει θεραπείες πρωί, μεσημέρι και βράδυ και στην πόλη του Γουισκόνσιν πορεύονται μέρα με τη μέρα, ώστε στο τέλος να δουν πότε ο κορυφαίος παίκτης τους θα είναι έτοιμος να επιστρέψει.

Πριν το τζάμπολ της νικηφόρας αναμέτρησης με το Ορλάντο, ο Ντοκ Ρίβερς προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας ότι"Υπάρχει ανακούφιση μετά από τη διάγνωση. Το να μην τον έχουμε στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου δεν είναι σπουδαίο, ωστόσο υπάρχει ανακούφιση. Δεν υπάρχει όμως χρονοδιάγραμμα ή κάτι τέτοιο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα για να δουλέψει μαζί του. Και δεν υπάρχει κάποιος που δουλεύει περισσότερο από εκείνον, το ξέρουμε αυτό. Θα επιστρέψει όταν μπορεί να επιστρέψει. Το πότε, θα το μάθουμε εν καιρώ".

"Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμος για τα playoffs, θέλω να πω, δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος, απλώς ελπίζω ότι θα τα καταφέρει. Αμφιβάλλω αν θα ταξιδέψει μαζί μας, αν και έρχεται πολύς κόσμος στα εκτός έδρας παιχνίδια οπότε δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί αρνητικά η αποθεραπεία του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει βαθμός στη σοβαρότητα του τραυματισμού του. Επίσης, μιλάμε για τον Γιάννη, δεν είναι χαρούμενος, θέλει να παίζει κάθε βράδυ, κάθε λεπτό. Σιχαίνεται να βγαίνει. Πολλοί σαν εκείνον κάνουν αυτό που αγαπούν και αυτό που τους δίνει χαρά, οπότε όταν τους το παίρνεις, επηρεάζονται".