Ο ΠΑΟΚ εξέφρασε σε όλους τους τόνους τη δυσαρέσκειά του για την αντιμετώπιση που είχαν οι φίλαθλοί του στο Βέλγιο. Οι αστυνομικές Αρχές στο Μπριζ, πριν αλλά και μετά το τέλος του αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ για τα προημιτελικά του Europa Conference League, ήταν βίαιοι ακόμα και σε οικογένειες με παιδιά.

Χαρακτηριστικό ήταν το ξέσπασμα του Τζόρνταν Τόμας, αδερφού του άσου του ΠΑΟΚ, Μπράντον Τόμας.

Συγκεκριμένα, ο Τζόρνταν Τόμας ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση του «Δικεφάλου του Βορρά» και να στηρίξει από κοντά τον αδερφό του και κάνει λόγο για απρόκλητες επιθέσεις της αστυνομίας σε βάρος των φίλων του ΠΑΟΚ.

Έξαλλος ο αδερφός του άσου του ΠΑΟΚ Μπράντον Τόμας

Μάλιστα, καταγγέλλει πως αρκετοί από τους οπαδούς που είχαν προμηθευτεί κανονικά εισιτήρια δεν μπόρεσαν να μπουν στο γήπεδο.

«Συμπεριφέρθηκαν σε ανθρώπους σαν ζώα, χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς να υπάρχει λόγος. Εκατοντάδες άνθρωποι ξόδεψαν μια περιουσία για να βρεθούν δίπλα στην ομάδα στο Μπριζ. Είναι η πιο ντροπιαστική κατάσταση που έχω βιώσει.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πετούσαν νερό πάνω μας, σε παιδιά και γυναίκες. Είχαμε εισιτήριο και δεν μας άφηναν να μπούμε στο γήπεδο. Μεγάλη ντροπή», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μπριζ-ΠΑΟΚ επεισόδια μετα το παιχνίδι με Αστυνομία


Ο ΠΑΟΚ ενημέρωσε την UEFA

Ο ΠΑΟΚ έκανε γνωστό πως ενημέρωσε την UEFA και αναμένεται να φτάσει το θέμα ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση που είχαν ήταν μεγάλη. Στο μεταξύ, έγιναν παράπονα και προς την Κλαμπ Μπριζ, για τη δική της συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του γηπέδου δεν επέτρεψαν στον γενικό διευθυντή της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση, να μπει στα αποδυτήρια.
Όσο κι αν εκείνος προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι είναι παράγοντας των Θεσσαλονικέων, εκείνοι δεν του επέτρεπαν με τίποτα την είσοδό του στον χώρο που ήταν η ομάδα.

Μάλιστα, άνθρωπος από την ασφάλεια της Μπριζ κινήθηκε απειλητικά προς τον Γκαγκάτση και ήδη έχει υπάρξει ενημέρωση της UEFA για όσα έγιναν με τους οπαδούς και με την ομάδα του ΠΑΟΚ επί βελγικού εδάφους στο περιθώριο της αναμέτρησης.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ

Μάλιστα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε και ανακοίνωση σχετικά με την αντιμετώπιση που είχαν οι φίλαθλοί του.

«Η βελγική αστυνομία αυθαίρετα προχώρησε σε συλλήψεις ανθρώπων που έφεραν κανονικά εισιτήριο, που δεν τους επιτράπηκε να μπουν στο γήπεδο, έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού απέναντι σε εκδρομείς, αλλά και χρήση τυφλής βίας κατά την έξοδο των οπαδών μας από το γήπεδο.

Οι Αρχές του Βελγίου τίναξαν στον αέρα κάθε έννοια φιλοξενίας και κανόνων ασφαλείας. Θύματα τυφλής βίας έγιναν τόσο οι φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας και μέλη οικογενειών των αθλητών μας, όσο και τα 25 μέλη της ασφαλείας και τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που προσπαθούσαν καθ' όλη τη διάρκεια να διευκολύνουν την πρόσβαση των φιλάθλων μας στο γήπεδο.

Όλα με αυτόπτες μάρτυρες τους τρεις απεσταλμένους της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενόψει του επαναληπτικού, περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για την ταλαιπωρία των φιλάθλων μας και την πλήρη αποκατάσταση και ηθική αποζημίωση όσων υπέστησαν ζημιά άδικα.

Περιμένουμε επίσης και από τους συναδέλφους μας της Club Brugge να καταδικάσουν την εν πολλοίς ρατσιστική συμπεριφορά της βελγικής αστυνομίας που αντιμετώπισε τους Έλληνες ως εκ προοιμίου εγκληματίες.

Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας για τη διατήρηση της ψυχραιμίας τους μετά τα όσα αντιμετώπισαν, ενώ λυπούμαστε για όσους παρότι είχαν προμηθευτεί εισιτήριο, δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λόγω της παραφροσύνης της βελγικής αστυνομίας».