Ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε συγκρούονταν την Παρασκευή, 12 Απριλίου, για την 34η αγωνιστική της Euroleague, αλλά την πρώτη... μάχη, για την απόκτηση του Κίναν Έβανς, φέρεται να κέρδισαν οι "ερυθρόλευκοι". 

Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ της Ζάλγκιρις Κάουνας πρόκειται να φορά την ερυθρόλευκη από το καλοκαίρι. Οι Λιθουανοί αυτό αναφέρουν. 

Ολυμπιακός: Ο δάκτυλος... Γιασικεβίτσιους


Μάλιστα, ο Ολυμπιακός βρήκε ένα εμπόδιο στην απόκτηση του 27χρονου Αμερικανού από το Ρίτσαρντσον του Τέξας. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, όπως αναφέρουν στη Βαλτική, συνομίλησε με τους συμπατριώτες του για την απόκτησή του. Η προέκταση αυτής της συζήτησης αφορά, πάντως, και στον Νικ Καλάθη, καθώς, εφόσον ισχύει η συζήτηση, ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε ψάχνει για βασικό πόιντ γκαρντ. 

Όπως και να έχει, πάντως, στο 15min.lt αναφέρεται πως ο Έβανς "θα ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά, με τη φανέλα του Ολυμπιακού". Το δημοσίευμα έχει την υπογραφή του δημοσιογράφου Ροκ Πακένας.


Keenan Evans | MVP Showreel | Round 25 | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Ο 190 εκατοστών πόιντ γκαρντ θα μπορούσε να εγείρει αξιώσεις πρώτης πεντάδας στη Euroleague, παρά το ρεκόρ 14-20 της Ζάλγκιρις. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι μπορεί να έμεινε εκτός play-in, όμως ο Έβανς έκανε... παπάδες. Ξεκίνησε στη βασική πεντάδα σε όλα τα παιχνίδια της διοργάνωσης. Το... κοντέρ έγραψε καλά: 17,3 πόντοι (53% στο δίποντο, 44% στο τρίποντο, 90% στις βολές), 2,8 ριμπάουντ, 3,9 ασίστ, 1,2 κλέψιμο και 18,3 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Όλα αυτά παίζοντας 27'23'' ανά παιχνίδι.