Άρωμα πρωτεύουσας της Γαλλίας θα έχει η επόμενη Euroleague, αφού η Παρί νίκησε εκτός έδρας την Μπουργκ και κατέκτησε το Eurocup. Η Παρί νίκησε 77-64 το πρώτο παιχνίδι και, έτσι, έκανε το 2-0 στη σειρά. Πήρε, με αυτόν τον τρόπο, το εισιτήριο για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της σεζόν 2024-25, με αποτέλεσμα να την... ζηλεύει η Παρί Σεν Ζερμέν του Κιλιάν Εμπαπέ, η οποία βρίσκεται ξανά, μετά το 3-2 της Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό στο Παρίσι, πολύ κοντά στην έξοδο πριν τα ημιτελικά του Champions League. 



Μπουργκ-Παρί: Θρίαμβος για τη... Φινλανδία 


Η Παρί βασίστηκε ξανά στον Τι Τζέι Σορτς, για να επικρατήσει της Μπουργκ. Ο Αμερικανός, πολιτογραφημένος Βορειομακεδόνας, ήταν ο κορυφαίος παίκτης των τελικών, παρ' ότι στο παιχνίδι του Μπουργκ εν Μπρες είχε τον ίδιο αριθμό σε ασίστ και λάθη (από 5). 

Η Μπουργκ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, προηγήθηκε 16-9, αλλά η Παρί σε βάθος χρόνου εξισορρόπησε. 




Στην τρίτη περίοδο, η ομάδα του Τουόμας Ιίσαλο πήρε το προβάδισμα, το οποίο κράτησε μέχρι τέλους. 

Το τρίποντο-μαχαιριά έβαλε, όταν η Μπουργκ έκανε την αντεπίθεσή της πλησιάζοντας στους τέσσερις πόντους, 74-80, ο Ναντίρ Χίφι, που έβαλε τρία συνολικά. 




Ο Φινλανδός προπονητής της Παρί, μάλιστα, πέτυχε κάτι σπάνιο, αφού κατέκτησε δεύτερο διαδοχικό τίτλο για δύο... διαφορετικές ομοσπονδίες. Πέρυσι, το έκανε με τη Βόννη, παίρνοντας το Basketball Champions League της FIBA. 

Ο 46χρονος από το Ελσίνκι αναμένεται να κοουτσάρει τους Γάλλους και στη Euroleague. Θα υπάρχει, έτσι, τριπλή παρουσία στη Euroleague, αφού μετέχουν ήδη οι Μονακό και Βιλερμπάν.