Το γήπεδο για μια ομάδα είναι η ταυτότητά της. Εκεί στεγάζονται τα όνειρα, η ελπίδα και ένα μέλλον με περισσότερη "λάμψη" και θετική αύρα! Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για έργα τέχνης στα οποία με μια πρόχειρη ματιά οι παίκτες όχι απλά μπορούν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να κυριαρχήσουν, αλλά και τα μπασκετικά τους παπούτσια να... βγάλουν φτερά. Η Μπάγερν Μονάχου ετοίμασε το "στολίδι" της. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το "SAP Garden" στο οποίο θα αγωνίζεται από τη νέα αγωνιστή σεζόν τόσο για το πρωτάθλημα όσο και για τη Euroleague.

Το "στολίδι" SAP Garden της Μπάγερν που εντυπωσιάζει τη Euroleague

Όλο και περισσότερο αναβαθμίζονται τα ευρωπαϊκά γήπεδα! Οι ομάδες ανεβάζουν τον... πήχη τόσο ποιοτικά όσο και αγωνιστικά. Η Euroleague "μεταμορφώνεται". Μετά το "παλάτι" της Βιλερμπάν, την "LDLC Arena", στην οποία αγωνίστηκε ο Παναθηναϊκός τον Δεκέμβρη και αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα μπάσκετ στην Ευρώπη, σειρά πήρε η Μπάγερν Μονάχου η οποία ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου της γηπέδου, το SAP Garden. Οι φίλαθλοι της ομάδας θα πρέπει να κάνουν λίγη... υπομονή, αφού τα εγκαίνιά του έχουν προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου του 2024, ενώ από τη νέα αγωνιστική σεζόν θα μπορούν να αγωνίζονται εκεί οι Βαυροί.

Η εικόνα του "κόβει" την ανάσα, ενώ βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο "πράσινο". Βρίσκεται στην ευρύτερη ζώνη του Ολυμπιακού Πάρκου της πόλης, στο μέρος που μάλιστα που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972. Συνολικά δαπανήθηκαν 110 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του ενώ η χωρητικότητα του είναι 12.500 θεατών. Αξίζει να τονιστεί ότι το γήπεδο θα έχει την μοναδική επιλογή να μετατραπεί και ως έδρα χόκεϊ για την Red Bull Munich.

Grand Opening SAP Garden | Neue Sportarena eröffnet mit EHC Red Bull München vs NHL Team am 27.09.24

Σημειώνεται ότι η αυστριακή εταιρεία ενεργειακών ποτών που έχει μπει για τα... καλά στον κόσμο των σπορ, με αποκορύφωμα την Formula 1, είναι και ιδιοκτήτρια του SAP Garden. To όνομα πάρθηκε από τη γερμανική εταιρεία παραγωγής τεχνολογική λογισμικού (SAP) που χρηματοδότησε μέρος του έργου, ενώ τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι Chalerm Yoovidhya και Mark Μateschitz, οι "εγκέφαλοι" της Red Βull, μαζί με τους συνεργάτες τους. Το αποτέλεσμα φυσικά σε αφήνει με το... στόμα ανοιχτό.