Με μια είδηση αναμενόμενη μεν, εξαιρετικά σημαντική δε ξημέρωσε το Σάββατο για τους φίλους του Ολυμπιακού. Η πειραϊκή ΠΑΕ ανακοίνωσε την υπογραφή του νέου συμβολαίου του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και την παραμονή του 63χρονου προπονητή για έναν επιπλέον χρόνο στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.


Η ανανέωση του Μεντιλίμπαρ μετά από τη συντριβή με τη Μακάμπι

Ουσιαστικά η σημερινή ανακοίνωση επισημοποιεί την απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη για παραμονή του ανθρώπου που άλλαξε ολοκληρωτικά μέσα σε δύο μήνες την εικόνα του Ολυμπιακού, η οποία είχε παρθεί μετά τη συντριβή από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Europa Conference League. Σε μια βραδιά, δηλαδή, που όλα έμοιαζαν χαμένα και η "ερυθρόλευκη" ευρωπαϊκή διαδρομή έμοιαζε να φτάνει σε άδοξο φινάλε. 

Το ίδιο το ποδόσφαιρο, όμως, ήρθε να επιβραβεύσει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όχι μόνο επειδή ο Μεντιλίμπαρ ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες του, αλλά διότι οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν αποκλείστηκαν στην Ευρώπη, αλλά φλερτάρουν πιο έντονα από ποτέ με την ιστορική πρώτη πρόκριση τους σε ημιτελική φάση διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA. 

Πλέον, ο πολύπειρος 63χρονος τεχνικός ξέρει ότι έχει μπροστά του τουλάχιστον ενάμιση χρόνο για να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου. Και μπορεί να το πράξει τη σεζόν που ο Ολυμπιακός θα γιορτάσει τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή του. Το "θρυλικό" 2025!