Σε παράσταση για έναν... ρόλο εξελίχθηκε ο αγώνας της Νιουκάστλ με την Τότεναμ στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ"! Οι "καρακάξες" συνεχίζουν στα θετικά αποτελέσματα και μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού σε μια απόλυτη επίδειξη δύναμης και με την επίθεση τους να είναι on "fire"... ισοπέδωσαν με 4-0 τα ""σπιρούνια" για την 33η αγωνιστική της Premier League, ανέβηκαν στην έκτη θέση και έφτασαν τους 50 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι που έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προσπεράσουν την Άστον Βίλα και να ανεβούν στην τέταρτη θέση (ισοβαθμούν με 60 βαθμούς), εμφανίστηκαν εκτός... τόπου και χρόνου, έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι επιθετικά αλλά και αμυντικά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να παραδωθούν στις... ορέξεις των γηπεδούχων.

Επίδειξη δύναμης της Νιουκάστλ στην άσφαιρη και απογοητευτική Τότεναμ 

Η Τότεναμ γνώριζε ότι σε περίπτωση νίκης ή έστω ισοπαλίας θα "σκαρφάλωνε" στην 4η θέση της βαθμολογίας και θα προσπερνούσε την Άστον Βίλα με την οποία πλέον ισοβαθμεί στους 60 βαθμούς. Παρ' όλα αυτά δεν απέδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα την κυριαρχία της απέναντι σε μια Νιουκάστλ που από την αρχή έδειχνε αποφασισμένη για τους τρεις βαθμούς και πίεζε ασφυκτικά για να πετύχει γκολ. Το οποίο ήρθε από τα πόδια του Ισάκ στο 30ο λεπτό ενώ μόλις δυο λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι πήραν... αέρα δυο τερμάτων (2-0) με τον Γκόρντον.


Τα "σπιρούνια" ήταν από νωρίς με την... πλάτη στον τείχο ενώ αντί να εμφανίσουν σημάδια βελτίωσης στο δεύτερο μέρος και να βρουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο... παιχνίδι, είδαν τη Νιουκάστλ να επιβάλλει ξανά τον ρυθμό της και να "χτυπά" για ακόμη μια φορά με τον Ισάκ ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 51ο λεπτό (3-0) δίνοντας ισχυρό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Όσο κι αν πίεσαν οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στην καλά οργανωμένη Νιουκαστλ η οποία έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο 87ο λεπτό με τον Σερ ο οποίος ολοκλήρωσε τον... θρίαμβο με το τελικό 4-0.


ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Ντουμπράβκα, Κραφτ, Σερ 99 (90' Ντάμετ), Μπερν, Μέρφι (78' Λιβραμέντο), Λόνγκσταφ, Γκιμαράες (90' Γουάιτ), Άντερσον (89' Ρίτσι), Μπαρνς (89' Χολ), Ίσακ, Γκόρντον

ΤΟΤΕΝΑΜ: Βικάριο, Πόρο (49' Έμερσον), Ρομέρο, Φαν ντε Φεν, Ουντότζι, Μπισούμα (57' Χέιμπιεργκ), Μπεντανκούρ (57' Σαρ), Τζόνσον, Μάντισον (81' Λο Σέλσο), Βέρνερ, Σον (58' Κουλουσέβσκι)