Το διακύβευμα τεράστιο για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η νίκη μονόδρομος στην "μάχη" που δίνει για να κρατηθεί ζωντανός στην παραμονή του στα...  σαλόνια της Super League. Για ακόμη μια φορά, "πάλεψε", τα έδωσε όλα όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι. Αυτό που ουσιαστικά είχε ανάγκη που δεν είναι κάτι άλλο πέρα από τος τρεις βαθμούς. Αν και οι Ηπειρώτες ήταν ανώτεροι από τον Αστέρα Τρίπολης, έφτασαν κοντά στο γκολ, δεν κατάφεραν να κάνουν το ζητούμενο που ήταν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, κάτι που κατάφεραν να κάνουν οι Αρκάδες στις καθυστερήσεις με τον Πίτσου ο οποίος "σκότωσε" τους Ηπειρώτες με 1-0 για την 4η αγωνιστική των playouts της Super League, τους "βύθισε" και τους οδήγησε όλο και πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Κάθε παιχνίδι θα είναι... τελικός και ολοένα και δυσκολεύει η σωτηρία του. Βρίσκεται στον "πάτο" του βαθμολογικού ταμπλό με 19 βαθμούς ενώ δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει νίκη στο κρίσιμο για αυτόν μαραθώνιο των playouts. Ο Αστέρας από την άλλη που επέστρεψε μετά από 2,5 μήνες στις νίκες, έφτασε τους 34 βαθμούς και προσπέρασε τον Ατρόμητο με τον οποίο ισοβαθμεί στην κορυφή.

Ανώτερος ο ΠΑΣ Γιάννινα που έφτασε κοντά στο γκολ, απογοητευτική η εικόνα του Αστέρα Τρίπολης

Με το... μαχαίρι στα δόντια μπήκε στην αναμέτρηση ο ΠΑΣ Γιάννινα που γνώριζε ότι η νίκη είναι μονόδρομος. Μπήκε... φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο ενώ είχε την πρώτη του καλή στιγμή μόλις στο 2ο λεπτό με δυνατό σουτ του Ροζάλες το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Όσο κυλούσαν τα λεπτά τόσο πίεζαν και οι Ηπειρώτες κόντρα σ' έναν Αστέρα Τρίπολης που δεν ήταν απειλητικός και δεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο έκλεινε καλά τους χώρους και περιόριζε ως έναν βαθμό τις επιθέσεις των γηπεδούχων που αν και είχαν την κατοχή δεν έβρισκαν τις λύσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειχνε ξεκάθαρη διάθεση να απειλήσει και να δημιουργήσει, πίεζε ασφυκτικά σε αντίθεση με τον Αστέρα Τρίπολης που δεν έκανε καθόλου αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο και δεν απειλούσε. Στο 36'ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία με γυριστή κεφαλιά του Παμλίδη που πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 40ο λεπτό είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ με προβολή του Ροζάλες ωστόσο ο Τσιφσής με σωτήρια επέμβαση "κράτησε" το μηδέν. Οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες (0-0) στα αποδυτήρια ενώ ο ΠΑΣ αν και άξιζε το γκολ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.


"Έπεσε" ο ρυθμός στο β' μέρος, "σκότωσε" τον ΠΑΣ στις καθυστερήσεις ο Αστέρας

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος του πρώτου. Δεν είχε τόσες πολλές ευκαιρίες όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα τα έδωσε... όλα για να βρει το γκολ. Προσπαθούσε να απειλήσει όμως ο Αστέρας αν και επιθετικά δεν έκανε κάτι, έκλεινε καλά τους χώρους και περιόριζε τις επιθετικές επιλογές για τους γηπεδούχους. Στο 63ο λεπτό ωστόσο οι Αρκάδες έφτασαν κοντά στο γκολ όταν και ο Μπαρτόλο έβγαλε τετ-α-τετ τον Μιριτέλο ωστόσο στη συνέχεια "νικήθηκε" από τον Νάγκι που με σωτήρια επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Αν και το ματς έδειχνε πως θα έρθει ισόπαλο στα εναπομείναντα λεπτά, το χειρότερο σενάριο για τον ΠΑΣ έμελλε να γραφτεί στις καθυστερήσεις. Στο 90+3' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαρτόλο, ο Πίτσου με πλασέ έγραψε το 0-1 και "πλήγωσε" με τον χειρότερο τρόπο τους γηπεδούχους που με αυτή τους την ήττα βρίσκονται όλο και πιο κοντά με τον υποβιβασμό.

ΠΑΣ Γιάννινα: Νάγκι, Σόρια, Κιάκος, Σομποτσίνσκι, Παντελάκης, Τζίνο (60' Λεό), Καραχάλιος, Ροσάλες (65' Ριένστρα), Παμλίδης (65' Τζίμας), Ροσέρο (60' Ντεμίρ), Κόντε

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Κάστανο, Πίτσου, Χουχούμης, Λύρατζης, Γιαμπλόνσκι (90' Βαλιέντε), Αλάγκμπε (63' Γκος), Παλάσιος (46' Μπαρτόλο), Ρεγκίς, Καλτσάς (71' Ζουγλής), Μάντζης (89' Μιριτέλο)