Ο Παναθηναϊκός ηθελε πάση θυσία τη νίκη στο παιχνίδι με τη Λαμία για την 5η αγωνιστική των playoffs της Super League αναφορικά με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Μπορεί να πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, ωστόσο πήρε τη νίκη με 3-1. Σε ένα ματς όπου η Λαμία το πάλεψε για να κάνει τη... ζημιά όπως σε εκείνο το 2-2 τον Φεβρουάριο στο ίδιο γήπεδδο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Αποτέλεσμα το οποίο ο Παναθηναϊκός αφείλei στον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, που διανύει μια εξαιρετική σεζόν, ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους "πράσινους" απέναντι στη μαχητική Λαμία, βάζοντας τα δύο από τα τρία γκολ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Σλίβκα και το τριφύλλι είχε ισοφαρίσει με τον Τσέριν.

Η τακτική του Τερίμ στον Παναθηναϊκό

O Φατίχ Τερίμ έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που παρέταξε κόντρα στον Άρη. Οι Κώτσιρας, Σπόραρ επανήλθαν στην ενδεκάδα αντί των Βαγιαννίδη-Παλάσιος. Κι έτσι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με το σύστημα 4-4-2 έχοντας στην γραμμή κρούσης τους Σπόραρ, Ιωαννίδη.

Για την Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος δεν έκανε ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που συνηθίζει να χρησιμοποιεί. Μοναδική απώλεια ήταν ο Σαραμαντάς.

Προηγήθηκε η Λαμία, "απάντησε" γρήγορα ο Παναθηναϊκός

Το ξεκίνημα του αγώνα βρήκε τον Παναθηναϊκό να είχε την κυκλοφορία της μπάλας και την Λαμία να περίμενε.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ. Στο 14' ο Κώτσιρας έκανε λάθος πάσα, ο Σλίβκα πήρε την μπάλα και με φαλταριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0jx00nmjvsx)
Βέβαια ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα καθώς στο 18' και μετά από γύρισμα του Αράο, ο Τσέριν σκόραρε με σουτ στην κίνηση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0jx5djqqq8x)


Έχασε ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός

Οι πράσινοι έγιναν πιο απειλητικοί στην επίθεση όσο περνούσε η ώρα και κατέγραψαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες.

Σις δύο από αυτές πρωταγωνιστής ήταν ο Σπόραρ στο 34' και το 42'.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0jxd0yw0st5)
Η άλλη, η πιο κλασική σημειώθηκε στο 38' με τον κορυφαίο, του πρώτου ημιχρόνου Μπερνάρ, να αστοχεί από εξαιρετική θέση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0jxhmmgxoll)


Εξαιρετικό γκολ από τον Μπερνάρ, ανατροπή από τον Παναθηναϊκό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμηλό τέμπο και την Λαμία να ήθελε να... κοιμίσει τον Παναθηναίκό! Ωστόσο στο 60' ήρθε το τρομερό γκολ του Μπερνάρ στο 60' με απευθείαας εκτέλεση φάουλ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0jyg7asl2fl)
Μάλιστα ο Μπερνάρ διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα με το γκολ που έβαλε στο 87' σε μια στιγμή όπου το άγχος μεγάλωνε αφού το σκορ ήταν ρευστί.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0jywwwrxwh5)

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Τσέριν (89' Ζέκα), Μπακασέτας (89' Τζούρισιτς), Μπερνάρντ (90'+2 Βέρμπιτς), Σπόραρ (71' Παλάσιος), Ιωαννίδης (89' Γερεμέγεφ).

Λαμία: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης, Νούνιες (71' Νούνιες), Σλίβκα, Σιμόν (71' Στάνκο), Μάλτσι, Τσιλούλης (56' Βασιλαντωνόπουλος), Αμαράλ (55' Φερέιρα), Λέικ (56' Τόσιτς).