Ώρα... Ευρώπης για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ! Οι δύο ελληνικές ομάδες ρίχνονται στη... μάχη των επαναληπτικών αγώνων κόντρα σε Φενερμπαχτσέ και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα με φόντο την πολυπόθητη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League. Οι "ερυθρόλευκοι" πηγαίνουν στην Πόλη με... προίκα το 3-2 του πρώτου αγώνα και έχουν στόχο να υπερασπιστούν το υπέρ τους προβάδισμα, ενώ ο "Δικέφαλος του Βορρά" καλείται να κάνει την ανατροπή στην Τούμπα με... σύμμαχο τον κόσμο του, αφού στο πρώτο ματς στο Βέλγιο είχε ηττηθεί με 1-0. Μοναδική και ιστορική ευκαιρία για τις δύο ομάδες να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Με στόχο το... όνειρο των ημιτελικών του Europa Conference League στην Πόλη ο Ολυμπιακός 

Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία! Οι "ερυθρόλευκοι" φιλοξενούνται από τη Φενερμπαχτσέ (22:00, COSMOTE SPORT4) στο "Σουκρού Σαράτσογλου" για τον δεύτερο προημιτελικό του Europa Conference League και θα τα δώσουν όλα για να βρεθούν για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες αν και είχαν προηγηθεί με 3-0 στο Φάληρο, είδαν τους Τούρκους να μειώνουν σε 3-2 και πάνε στην Πόλη με στόχο να υπερασπιστούν το υπέρ τους προβάδισμα, να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και να "πετάξουν" για τους "4" βλέποντας στη συνέχεια... υψηλότερα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hivutob7k1)
Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν μπορεί να υπολογίζει στον Ρέτσο, ο οποίος λόγω της κίτρινης κάρτας (έκανε και πέναλτι) που δέχτηκε στο παιχνίδι στο Φάληρο συμπλήρωσε κάρτες και έτσι μένει εκτός, με τον Ντόη να είναι φαβορί για να καλύψει το κενό του. Στην αντίπερα όχθη, ο Καρτάλ θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ουστερβέλντε. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Πειραιά πηγαίνει σαφώς πιο ξεκούραστη και φρέσκια στην Πόλη αφού δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο λόγω των σημαντικών ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Παπαδούδης, Καρβάλιο, Κάρμο, Τσικίνιο, Ελ Κααμπί, Φορτούνης, Έσε, Όρτα, Ιμπόρα, Γιόβετιτς, Μασούρας, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Ποντένσε, Ρίτσαρντς, Ροντινέι, Τζολάκης, Ντόη, Ελ Αραμπί, Κίνι, Αλεξανδρόπουλος, Κουτσίδης.



Η "καυτή" Τούμπα... βράζει για την ανατροπή και δίνει "φτερά" στον ΠΑΟΚ

Η Τούμπα έχει αποδειχθεί το μεγάλο αβαντάζ του ΠΑΟΚ και θέλει μέσα στο "σπίτι" του να γράψει ιστορία και να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης! Υποδέχεται την Κλαμπ Μπριζ (22:00, COSMOTE SPORT3) και με... σύμμαχο τον κόσμο του θέλει να κάνει την ανατροπή και να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 του πρώτου ματς όπου με... ήρωα τον Κοτάρσκι κράτησε σε χαμηλά επίπεδα τον δείκτη του σκορ και έτσι οι Θεσσαλονικείς θέλουν να εκμεταλλευτούν την "καυτή" τους έδρα και να πανηγυρίσουν την πρόκριση όπως είχαν κάνει και με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hlrcoyxk69)
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν υπολογίζει στον Μάρκος Αντόνιο, ενώ στη διάθεσή του είναι οι Μουργκ και Μπράντον Τόμας. Η Μπριζ έχει απουσίες, αφού θα απουσιάζουν οι βασικοί Τιάγκο, Μέχελε και Ντε Κάιπερ λόγω καρτών που δέχτηκαν πριν από μία εβδομάδα, ενώ νοκ άουτ είναι οι τραυματίες Μινιολέ, Σκοβ-Όλσεν και Νίλσεν. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Φιορεντίνα ή τη Βικτόρια Πλζεν.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζ. Ζίβκοβιτς, Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Όττο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Σαμάτα, Τζίμας.


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:


12:00 COSMOTE SPORT 6 HDATP 500 2024Βαρκελώνη

14:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 500 2024 Βαρκελώνη

17:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP 500 2024 Βαρκελώνη

17:15 ΕΡΤ3 Ολυμπιακός – Προμηθέας BasketLeague

19:00 COSMOTE SPORT 6 HD Tσιτσιπάς-Μπαένα ATP 500 2024 Βαρκελώνη

19:45 COSMOTE SPORT 9 HD Λιλ – Άστον Βίλα UEFA Europa Conference League

19:45 COSMOTE SPORT 8 HD Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν UEFA Europa Conference League

22:00 COSMOTE SPORT 5 HD Ρόμα – Μίλαν UEFA Europa League

22:00 COSMOTE SPORT 4 HD Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός UEFA Europa Conference League

22:00 COSMOTE SPORT 8 HD Μαρσέιγ – Μπενφίκα UEFA Europa League

22:00 COSMOTE SPORT 7 HD Αταλάντα – Λίβερπουλ UEFA Europa League

22:00 COSMOTE SPORT 6 HD Γουέστ Χαμ – Λεβερκούζεν UEFA Europa League

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD ΠΑΟΚ – Κλαμπ Μπριζ UEFA Europa Conference League