"Θα παίξουμε με συγκέντρωση και θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσου με τα θετικά στοιχεία που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση". Με αυτά τα λόγια ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκαθάρισε ότι ο Ολυμπιακός πήγε στην Τουρκία με σκοπό να παίξει το ποδόσφαιρο που τον χαρακτηρίζει, να νικήσει μέσα στην Κωνσταντινούπολη την Φενερμπαχτσέ και να πάρει την πρό κριση για τους "4" του Europa Conference League, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Βάσκος τεχνικός δεν είναι ασεβής. Ούτε έχει "μεγάλη ιδέα" για την ομάδα του. Αποτύπω σε απλώς τη φιλοσοφία του. Και θέλει η ομάδα του να κάνει το ίδιο στον αγωνιστικό χώρο του κατάμεστου γηπέδου "Σουκρού Σαράτσογλου" απόψε το βράδυ (22.00, CS4). Μάλιστα, φρόντισε και μέσα από τις προπονήσεις να δείξει στους ποδοσφαιριστές του τι θέλει να κάνουν και πώς πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός.


Οι εντολές του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού

Αρχικά, τους έδειξε βίντεο με όλα τα λάθη που έκαναν στο πρώτο παιχνίδι. Ζήτησε να μην παίζει "χαμηλά" η άμυνα όταν επιτίθεται η Φενέρ, ώστε να μην μπαίνουν οι Τούρκοι στην περιοχή του Τζολάκη. Επίσης, υποστήριξε ότι οι παίκτες του δεν πρέπει να αφήσουν τους αντιπάλους τους να πάνε στο ένας εναντίον ενός, καθώς αρκετοί από αυτούς έχουν μεγάλη ικανότητα να δημιουργήσουν προβλήματα σε τέτοιες καταστάσεις και ζήτησε να "κλείσουν" οι χώροι και να υπάρχουν βοήθειες.

Μάλιστα, επισήμανε πως "έχουν καλούς ποδοσφαιριστές στη δημιουργία και σε ατομικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να κόψετε τις πάσες τους και μην αφήσετε χώρους για να τρέξουν".

Έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι ο Μεντιλίμπαρ δούλεψε πολύ στις στατικές φάσεις, αμυντικά και επιθετικά. Ζήτησε από τον Κάρμο, ειδικά, να έχει καλύτερο τάιμινγκ στο επιθετικό κομμάτι και να εκμεταλλευτεί επιτέλους τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται σε όλα τα ματς, πετυχαίνοντας το γκολ που τόσο αναζητά. Ενώ στο αμυντικό, ζήτησε να συμμετάσχουν όλοι στο να μπλοκάρουν τους αντιπάλους.


Ο Ολυμπιακός και η αλαζονεία της Φενερμπαχτσέ

Από εκεί και πέρα, ο Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος επέστρεψε από την τιμωρία του και θα αγωνιστεί απόψε, σημείωσε πως "δεν μας ενδιαφέρει ποιος θεωρεί ότι είναι φαβορί. Ξέρουν την ποιότητα που έχουμε και το έχουμε αποδείξει και με τη Μακάμπι που πήραμε με ιδιαίτερο τρόπο την πρόκριση".

Με αυτό τον τρόπο ο Πορτογάλος απάντησε στην προκλητική στάση των Τούρκων και την αλαζονεία που δείχνουν από την πρώτη στιγμή. "Είμαστε καλύτεροι, αθλητικά, τακτικά, ποιοτικά, απ’ όλες απόψεις, αλλά πρέπει να το δείξουμε. Θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να οδηγήσουμε τη Φενέρ στα ημιτελικά, αυτή είναι η υποχρέωσή μας απέναντι σε όλους τους οπαδούς μας" ανέφερε ενδεικτικά ο Ντούσαν Τάντιτς. Με τον προπονητή των Τούρκων, Ισμαήλ Καρτάλ, να μιλάει για πρόκριση της ομάδας από την κανονική διάρκεια του αγώνα: "Πρώτα ο Θεός πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί παράταση".

Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα, ο Μεντιλίμπαρ προβληματίζεται για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει ο Ποντένσε. Ο Τζολάκης θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια, με τους Ροντι νέι, Ντόη (αντί του τιμωρημένου Ρέτσου), Κάρμο και Ορτέγκα στην άμυνα, τους Τσικίνιο, Έσε στη μεσαία γραμμή, τον Γιόβετιτς μπροστά τους, και πιθανότατα τους Ποντένσε και Φορτούνη. Ενώ και ο Μασούρας διεκδικεί θέση.