Ο Αγκιμπού Καμαρά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2021. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον έκανε άμεσα έναν από τους παίκτες - κλειδιά κι εκείνος επιβεβαίωσε τις προσδοκίες του. Ωστόσο η πτώση ήταν απότομη με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στον Ατρόμητο.

Πολλοί αναζήτησαν τα αίτια της απότομης πτώσης του Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος είχε τρελάνει κόσμο τον πρώτο χρόνο με τον Ολυμπιακό. Μάλλον η υπερβολική λάμψη δεν του έκανε καλό. Βέβαια ακόμα και τώρα δυσκολεύεται να γίνει αυτός που ήταν. Στον Ατρόμητο δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο. Αλλά το συμβόλαιο του Αγκιμπού Καμαρά με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

Οι γαλλικές ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Αγκιμπού Καμαρά

Έτσι το φετινό καλοκαίρι ίσως να σημειωθούν εξελίξεις ακόμα και για την πώληση του 22χρονου μεσοεπιθετικού. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ομάδες από την Γαλλία που τον τσεκάρουν. Λέγεται πως οι Ρεμς, Μαρσέιγ τον έχουν βάλει στο μάτι. Και πως μια από αυτές έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον.

Ο διεθνής άσος, τον Ιανουάριο μετείχε με στο Κόπα Άφρικα με την Γουϊνέα. Εκεί πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις. Μάλιστα είχε ψηφιστεί στην καλύτερη ενδεκάδα της φάσης των ομίλων από τους συντάκτες της γαλλικής ιστοσελίδας "Foot Mercato". Τιμητική διάκριση, που αποτύπωσε και το γεγονός πως έκανε καλό τουρνουά.

Πιο συγκεκριμένα ήταν στην τριάδα των χαφ σε σχηματισμό 4-3-3. Την μεσαία γραμμή, συναποτελούν -εκτός του Αγκιμπού Καμαρά- ο 26χρονος, Κέβιν Λενινί από το Πράσινο Ακρωτήριο, ο οποίος αγωνίζεται στην Κρασνοντάρ και ο 20χρονος Σενεγαλέζος της Μετς, Λαμίν Καμαρά.

Η επιθυμία του Αγκιμπού Καμαρά

Με τον Ατρόμητο φέτος έχει αγωνιστεί σε 21 παιχνίδια, σχεδόν σε όλα βασικός. Σε κάποια από αυτά έκανε την διαφορά, σε κάποια άλλα όχι. Στο μυαλό του πλέον, αν δεν καταφέρει να ενσωματωθεί ξανά στο ρόστερ του Ολυμπιακού, είναι και η επιστροφή στη Γαλλία, όπου πέρασε κοντά δύο χρόνια στην ακαδημία τηξς Λιλ. Γενικά πάντως είναι μια δύσκολη περίπτωση καθώς και ο Ολυμπιακός έχει πάντα ένα ενδιαφέρον πάνω του.