Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι από τις ομάδες που "καίγονται" για βαθμούς προκειμένου να παραμείνουν στην Super League. Με το... μαχαίρι στα δόντια αντιμέτωπισαν οι Ηπειρώτες τον Ατρόμητο που αν και και βρέθηκαν σε δυο περιπτώσεις πίσω στο σκορ κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση όμως ο Βέργος ήταν αυτός που έμελλε να γράψει τον επίλογο του παιχνιδιού.  Ο Έλληνας φορ με buzzer-beater στις καθυστερήσεις έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 3-2 στην πρεμιέρα των playouts και να πήρε την... μπουκιά από το στόμα των φιλοξενούμενων που δίνουν τη δική τους "μάχη" για να παραμείνουν στην κατηγορία.


Τις ευκαιρίες ο ΠΑΣ Γιάννινα, το γκολ ο Ατρόμητος

Με το... καλημέρα ξεκίνησαν οι μεγάλες στιγμές στο παιχνίδι αφού μόλις στο 4ο λεπτό, ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Τζίμα έπειτα από ωραία σέντρα του Ροσάλες από τα δεξιά. Μάλιστα, οι Ηπειρώτες που είχαν μπει "φουριόζοι" στο ματς, βρήκαν δίχτυα στο 6ο λεπτό με προβολή του Τζίμα όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο στο VAR όπου και έγινε υπόδειξη από τους διαιτητές ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, συνέχισαν να πιέζουν ενώ είχαν καλές στιγμές στο 17' και στο 34' με πρωταγωνιστές τους Τζίμα και Παμλίδη.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και ενώ ο Ατρόμητος έβλεπε τον ΠΑΣ να σφυροκοπεί τα καρέ του, οι Περιστεριώτες άνοιξαν λογαριασμό στο ματς στο 37ο λεπτό με τον Έντερ ο οποίος με υπέροχο βολ-πλανέ μετά από ασίστ του Βαλένσια, έστειλε με φοβερό τρόπο τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0 ενώ λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, στο 45+4' με τον Τζαβέλλα ο οποίος με φοβερή εκτέλεση φάουλ υποχρεώσε τον Σούλη σε σωτήρια επέμβαση που κράτησε το 1-0 και γλίτωσε την ομάδα του από δεύτερο τέρμα.

Ισοφάρισε σε δυο περιπτώσεις ο ΠΑΣ, γκολ... λύτρωσης στο φινάλε με Βέργο για τον Ατρόμητο

Εκρηκτικό ήταν και το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα που τόσο έψαχνε το γκολ από τα πρώτα κιόλας λεπτά, δικαιώθηκε στο 49ο λεπτό ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Παμλίδη ο οποίος με εκπληκτική προσποίηση, εξαπέλυσε «κεραυνό» φέρνοντας το ματς στα ίσα. Δεν πρόλαβαν κρατήσουν για πολύ τα... χαμόγελα για τους φιλοξενούμενους καθώς ο Ατρόμητος πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ στο 61ο λεπτό με τον Τζαβέλλα ο οποίος έστειλε τη μπάλα προ κενής εστίας, έγραψε το 2-1 και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ατρόμητου. Ο ΠΑΣ δεν τα παράτησε, ανέκτησε την κατοχή και πίεσε με στόχο να βρει το γκολ της ισοφάρισης στο οποίο έφτασε κοντά στο 71ο λεπτό με τον Τζίνο που έχασε ανεπανάλπτη ευκαιρία να ισοφορίσει στέλνοντας εξ' επαφής τη μπάλα ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεζε αρκετά τον Ατρόμητο στα τελευταία λεπτά με στόχο να βρει το φκολ της ισοφάρισης έπειτα από πολλές χαμένες ευκαιρίες και τα κατάφερε αφού στο 85ο λεπτό ο Εραμούσπε σαν από... μηχανής θεός έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και ισοφάρισε σε 2-2. Στα εναπομείναντα λεπτά, αμφότερες οι ομάδες κυνήγησαν το νικητήριο γκολ το οποίο ήρθε εντέλει στο 90+5' για τον Ατρόμητο με τον Βέργο ο οποίος ρόλαβε τον Σούλη στην έξοδο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας στην ομάδα του ξανά το προβάδισμα με 3-2 το οποίο παρέμεινε μέχρι τέλους.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Mαρκετζάνι, Κεσχρίντα, Koύντε, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ- Έντερ, Κούεν (55’ Φριτζόνσον), Έρλινγκμαρκ (79’ Ασεβέδο), Καμαρά (55’ Τζοβάρας), Αντζιέλσκι (70’ Βέργος), Βαλένσια (55’ Βρακάς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σούλης, Οσέι Τούτου, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κιάκος, Λιάσος (46’ Λέο Μπατίστ), Τζίνο, Τζίμας, Ριένστρα (46’ Καραχάλιος), Ροσέρο  (84’ Ντεμίρ), Παμλίδης.