Ημέρα Playoffs ξημέρωσε σήμερα (23/4) με τον Παναθηναϊκό AKTOR να ρίχνεται στην κρισιμότερη μάχη που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια όπου αντίπαλός του θα είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι "πράσινοι" είναι για πρώτη φορά μετά από το 2019 στα Playoffs της Euroleague και μάλιστα έχουν το ρόλο του ακλόνητου φαβορί για μια θέση στο Final-Four, με τελευταία συμμετοχή του "τριφυλλιού" το 2012 στην Κωνσταντινούπολη. 

Στην υπόλοιπη δράση της Τρίτης, ξεχωρίζει τόσο το έτερο παιχνίδι των Playoffs της Euroleague ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια όσο και η μάχη του Ολυμπιακού κόντρα στην Φερεντσβάρος για την 4η αγωνιστική των προημιτελικών του LEN Champions League. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει το ντέρμπι της Άρσεναλ με την Τσέλσι σε εξ αναβολής παιχνίδι για την Premier League αλλά και ο επαναληπτικός Λάτσιο - Γιουβέντους για το Coppa Italia.

Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Να δείξει από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό της σειράς

Ο Παναθηναϊκός του Εργκίν Αταμάν έχει πραγματοποιήσει ήδη μια ασύλληπτη σεζόν. Και πως να είναι διαφορετικά αν αναλογιστεί κανείς πως ο Τούρκος τεχνικός πήρε την 17η ομάδα της περσινής βαθμολογίας και την έφτασε στη 2η θέση της φετινής Regular Season της Euroleague. Παρ' όλα αυτά το DNA του "Εξάστερου" δεν αρκείται απλώς σε μια καλή πορεία στην κανονική περίοδο. 

Οι "πράσινοι" θέλουν όσο τίποτα την επιστροφή τους σε Final-Four μετά το 2012 και οι πιθανότητες να το πετύχουν είναι αυξημένες. Τελευταίος αντίπαλος πριν το μεγάλο στόχο είναι η επικίνδυνη Μακάμπι Τελ Αβίβ του "παλιού γνώριμου", Όντεντ Κάτας. Μια ομάδα πολύ αθλητική που παίζει το παιχνίδι ε πολύ υψηλούς ρυθμούς. Διαφορετικό μπάσκετ μεν, αλλά όχι κάτι που μπορεί να προβληματίσει τον καλό Παναθηναϊκό.

Το ΟΑΚΑ αναμένεται να "φλέγεται", κάτι που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της σειράς. Στο σημερινό πρώτο Game 1 ο Παναθηναϊκός καλείται να δείξει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό. Ο Κέντρικ Ναν και ο Κώστας Σλούκας θα βρουν ένα άκρως ποιοτικό δίδυμο (Μπράουν και Μπόλντγουιν) ενώ και ο Ματίας Λεσόρ θα βρει έναν ψηλό στα κυβικά του (Νίμπο). Μένει να φανεί το πόσο ανώτερος θα φανεί ο Παναθηναϊκός.

Πόλο: Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος με φόντο το Final-Four του Champions League

Ευρωπαϊκή μάχη με φόντο το Final-Four υπάρχει και στο πόλο με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει στο "Παπαστράτειο" τη Φερεντσβάρος. Οι Ούγγροι είναι στην πρώτη θέση του Β' Ομίλου της προημιτελικής φάσης του Champions League όντας αήττητοι στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, μια νίκη μπροστά από τους ερυθρόλευκους. Με νίκη λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι πιάνουν τους Ούγγρους και ξεφεύγουν κι άλλο από τις Μπαρτσελονέτα και Μπρέσια που αναμετρώνται μεταξύ τους στην Ιταλία.

Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

18:00 ERT Sports 2 Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος LEN Champions League

20:30 Novasports Prime Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ EuroLeague

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Λέστερ – Σαουθάμπτον Championship

22:00 Novasports Premier League Άρσεναλ – Τσέλσι Premier League

22:00 Novasports 2HD Λάτσιο – Γιουβέντους Coppa Italia

22:00 Novasports 5HD Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάσκονια EuroLeague