Ο Ολυμπιακός πέτυχε μια επική νίκη απέναντι στην ισχυρή Φερεντσβάρος με 10-8 και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στο Fial 4 του Champions League στο πόλο ανδρών το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στη Μάλτα.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός και με όπλο την άμυνα επιβλήθηκε της Φερεντσβάρος για την οποία ήταν η πρώτη ήττα μετά από 10 μήνες. Με αυτή τη νίκη, που σημειώθηκε στο κολυμβητήριο "Πέτρος Καπαγέρωφ" του Πειραιά, για την 4η αγωνιστική της φάσης των "8", οι πρωταθλητές Ελλάδας έπιασαν στην κορυφή του Β΄ ομίλου την Φερεντσβάρος ισοφαρίζοντας και τη διαφορά της ήττας τους στη Βουδαπέστη (11-9).

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rmxhk82mmp)

Οι "ερυθρόλευκοι" κρατάνε πλέον την τύχη στα χέρια τους σε ό,τι αφορά την πρόκριση, την οποία μπορεί να "κλειδώσει" την επόμενη αγωνιστική, όταν θα αντιμετωπίσει στην Ισπανία την Μπαρτσελονέτα.

Αυτό σημαίνει πως η οικογένεια του Ολυμπιακού θα κυνηγήσει έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο σε ομαδικό άθλημα. Το πέτυχε η ομάδα Κ19 στο ποδόσφαιρο με το UEFA Youth League, ενώ η ανδρική ομάδα έχει προκριθεί στα ημιτελικά του Europa Conference League. Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε η γυναικεία ομάδα στο πόλο. Είναι ακόμα το χάντμπολ καθώς και η ομάδα μπάσκετ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rmvj90dqm9)

Ο Νικολαΐδης γύρισε και έδωσε άλλον αέρα στον Ολυμπιακό

Αναφορικά με τον αγώνα που έδωσε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Φερεντσβάρος, το σημείο κλειδί ήταν η άμυνα. Καθώς και η επιστροφή του Δημήτρη Νικολαϊδη, περίπου δύο μήνες μετά την επέμβαση στον αντίχειρα στην οποία υποβλήθηκε, επιστρέφοντας από τη Ντόχα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο 24χρονος διεθνής είχε μάλιστα αυξημένο βάρος, καθώς απουσίαζε λόγω τιμωρίας ο έτερος φουνταριστός των "ερυθρολεύκων", Λούκα Λόντσαρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rmmy1yea4p)

Ο Ολυμπιακός υπερίσχυσε τις λεπτομέρειες


Ο Ολυμπιακός έβγαλε 1-1 το πρώτο 8λεπτο, αλλά στο δεύτερο επικράτησε με 4-1, παίζοντας τρομερή άμυνα, για να πάει στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 5-2.

Οι Ούγγροι αντέδρασαν στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου και μείωσαν σε 5-4. Αλλά ο Τάκης Δήμου με "κρύο αίμα" έδωσε λύση στον Ολυμπιακό σε κρίσιμο σημείο. Ενας πολύ ωραία παιγμένος παίκτης παραπάνω (μετά από τάιμ άουτ του Κόλιανιν) έφερε το 7-4, με την ασίστ του Φουντούλη στα 2μ. και το τελείωμα του Παπαναστασίου, ο Πολ βρήκε για πρώτη περίπτωση ανοργάνωτη την "ερυθρόλευκη" άμυνα και μείωσε, αλλά ξανά ο Παπαναστασίου ανέβασε τη διαφορά στο +3, ενώ στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Βόγκελ σταμάτησε τον Γκίλλα στην κόντρα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0rm7575ne21)

Το τελευταίο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον Αργυρόπουλο να μειώνει σε παίκτη παραπάνω, αλλά ο Μπίγιατς έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινό σουτ του Μάντιτς και ο Νικολαϊδης πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Φουντούλη και "έγραψε" το 9-6. Κάπως έτσι μπήκε και η υπογραφή στη μεγάλη νίκη. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκίλλας με 3 γκολ και αολι 2 τέρματα έβαλαν οι Βάμος, Παπαναστασίου.