Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 1-1 εκτός με τον Άρη για την 7η αγωνιστική των playoofs της Super League για να χάσει ουσιαστικά πάρα πολλές από τις ελπίδες που είχαν μείνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, Ο Λορέν Μορόν άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος λάθος του Αντρέα Ντόη, ενώ ισοφάρισε ο Ζέλσον Μαρτίνς, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες των "ερυθρόλευκων".

Ήταν ένα από τα πλέον κομβικά παιχνίδια για τα οποία ο Ολυμπιακός ήθελε πάση θυσία τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε. "Πολιόρκησε" τον Άρη αλλά δεν έκανε γκολ κάποια από τις πολλές φάσεις που δημιούργησε.

Έγραψε ιστορία ο Κουέστα με τον Άρη


Ο Άκης Μάντζιος έβαλε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα μετά την επιστροφή των Κουέστα, Φαμπιάνο, Σουλεϊμάνοφ. Και οι τρεις βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα. Μάλιστα ο Χουλιάν Κουέστα, με αυτή τη συμμετοχή έγραψε ιστορία. Γιατί έφτασε τις 188 συμμετοχές με την φανέλα του Άρη κι έγινε ο πρώτος ξένος στην ιστορία της ομάδας. Άφησε στην δεύτερη θέση τον Αρτούρ Λεκμπέλο με 187 συμμετοχές.

Για τον Ολυμπιακό ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε, κατά βάση τους παίκτες που είναι βασικοί, με δύο... παραλλαγές. Οι Ζέλσον Μαρτίνς, Ιμπόρα ήταν στην ενδεκάδα αντί των Ποντένσε, Τσικίνιο.

Ακυρωθέν γκολ και μεγάλες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός από την αρχή πήρε τον έλεγχο του αγώνα με τους Ζέλσον Μαρτίνς, Γιόβετιτς, Φορτούνη να βγάζουν πολλές συνεργασίας και να ήταν η πρώτη γραμμή στο πρέσινγκ ψηλά που ζητούσε συνέχεια ο Μεντιλίμπαρ. Στο 8' ακυρώθηκε γκολ του Γιόβετιτς. Το VAR γύρισε πίσω την φάση και στο ξεκίνημα της φάνηκε ο Ζέλσον Μαρτίνς να έχει πατήσει το πόδι του Σαβέριο.

Από το 21' έως το 25' ο Ολυμπιακός έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες να σκοράρει. Στο 21' ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Έσε, κάτι που έκανε και στο 24' σε κεφαλιά του Γιόβετιτς. Στο 25' ο Ιμπόρα έπιασε κεφαλιά με την μπάλα να σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά από εκεί οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους αλλά δεν απείλησαν εκ νέου. Για να έρθει το 45'+2 σε φάση διαρκείας με την μπάλα να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι, βρίσκοντας αρχικά το σώμα του Ελ Καμπί. Και στο 45'+4 το σουτ του Φετφατζίδη το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζολάκης.

Προηγήθηκε ο Άρης, ισοφάρισε ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησμε πιο δυνατές... συγκινήσεις. Γιατί στο 48' ο Λορέν Μορόν εκμεταλλεύθηκε λάθος του Ντόη για να κάνει το 1-0 για τον Άρη. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση του και στο 53' ο Ζέλσον Μαρτίνς έκανε το συρτό σουτ με τον Ελ Καμπί να την βρίσκει λίγο πριν αυτή περάσει την γραμμή, για να γίνει έτσι το 1-1. Το γκολ χρεώθηκε στον Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος πραγματοποίησε γενικότερα μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Μάλιστα στο 58' ο Ζέλσον Μαρτίνς νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κουέστα. Μετά από εκεί ο Ολυμπιακός έχει ένα διάστημα που δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάση. Για να ανεβάσει και πάλι στροφές μετά το 75' αλλά τελικά δεν βρήκε το δεύτερο γκολ που ήθελε, για να αφήσει να χαθούν δύο πολύτιμοι βαθμοί.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζουλ, Νταρίντα (90'+3 Ρόουζ), Φετφατζίδης (60' Μανού Γκαρθία), Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (60' Ζαμόρα), Μορόν

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (68' Τσικίνιο), Ιμπόρα, Φορτούνης, Γιόβετιτς (68' Ποντένσε), Ζέλσον (79' Ναβάρο), Ελ Κααμπί (87' Ελ Αραμπί).