“Τα ελληνόπουλα έχουν ταλέντο και μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε όλον τον κόσμο. Βλέπουμε τουλάχιστον 3-4 παιδιά άμεσα στην πρώτη ομάδα”. Με αυτά τα λόγια ο Βαγγέλης Μαρινάκης προανήγγειλε αυτό που έρχεται. Το μεγάλο στοίχημα που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, η πρώτη ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο για την Ελλάδα, δεν είναι άλλο από το να προωθήσει τα χρυσά παιδιά του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου στην πρώτη ομάδα. Να αξιοποιήσει το ταλέντο τους. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qvh5h55t0x)

Εδώ και καιρό από το parapolitika.gr έχετε ενημερωθεί για την ξεκάθαρη πρόθεση να προωθηθούν άμεσα τουλάχιστον τα τέσσερα μεγάλα ταλέντα της ομάδας Κ19, που κατέκτησε το UEFA Youth League. Μπάμπης Κωστούλας, Χρήστος Μουζακίτης, Ισίδωρος Κουτσίδης και Αντώνης Παπακανέλλος βρίσκονται εδώ και καιρό στους πρόποδες της πρώτης ομάδος. Αλλά πλέον, μπορούμε να αναφέρουμε με βεβαιότητα, ότι η απόφαση είναι οριστική. 

Η βούληση του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη 

Είναι ειλημμένη η βούληση του Ολυμπιακού, προσωπικά του του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και όλων στον σύλλογο, να υπάρξει αξιοποίηση στον πλούτο που έχει στα χέρια του ο σύλλογος. Και για αυτόν τον λόγο, είναι πλέον “κλειδωμένο”, αδιαπραγμάτευτο ότι τουλάχιστον οι προαναφερθέντες θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι. Θα κάνουν προετοιμασία με την πρώτη ομάδα και θα μονιμοποιηθούν στις προπονήσεις, ώστε να αρχίσουν να μπαίνουν στο... κλίμα. Μια απόφαση που δεν θα αλλάξει. 

Και δεν θα αλλάξει, διότι είναι σε συνάρτηση με τις απόψεις και τις θέσεις του ανθρώπου που θα κληθεί να επεξεργαστεί, να δουλέψει, να βελτιώσει το ταλέντο των εν λόγω ποδοσφαιριστών. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αποδεχθεί/αποφασίσει ότι αυτή η συγκλονιστικά ικανή φουρνιά, δεν μπορεί να μην πάρει την ευκαιρία της στη δική του ομάδα. Όχι χαριστικά, αλλά επειδή το αξίζουν και το κέρδισαν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0qvk9vql0u9)

Το ενδιαφέρον του Μεντιλίμπαρ για τις ακαδημίες του Ολυμπιακού 

Ο Βάσκος τεχνικός δεν βλέπει μόνο τα παιχνίδια των “μικρών”. Δεν είδε μόνο την πορεία τους στο Youth League, έως την κατάκτηση του τροπαίου. Δεν παρακολουθεί επιδερμικά τις περιπτώσεις. Αλλά έχει αναπτύξει προσωπική άποψη για κάθε έναν από αυτούς. Εχει δει προπονήσεις τους. Τους έχει προπονήσει ο ίδιος, στο διάστημα της διακοπής.  

Εχει δει τις δυνατότητές τους. Και για αυτόν τον λόγο έχει ανάψει το πράσινο φως για... ανόδους. Και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις. Διότι δεν είναι μόνο οι Κωστούλας, Παπακανέλλος, Κουτσίδης και Μουζακίτης. Υπάρχουν κι άλλοι.