Με το... καλημέρα έδειξε την κυριαρχία της η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) στο Madrid Open! Νικηφόρα πρεμιέρα για την Ελληνίδα τενίστρια στη Μαδρίτη που με ωραίο τένις, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα έδειξε τα... δόντια της στη Ντόνα Βέκιτς (Νο38) την οποία "λύγισε" με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του τουρνουά, εκεί όπου θα βρει στον δρόμο της μια εκ των Ελίζ Μέρτενς και Σλόαν Στέφενς. Αν και η Βέκιτς ήταν... κακός μπελάς για την Μαρία καθώς στις προηγούμενες 9 μεταξύ τους αναμετρήσεις υπερτερούσε με 6 έναντι 3 νικών, η 28χρονη πρωταθλήτρια έδωσε τις απαντήσεις της και την κέρδισε με επιβλητική εμφάνιση σε 1 ώρα και 23 λεπτά!


Πάτησε... γκάζι εκεί που έπρεπε η Σάκκαρη κόντρα στην Βέκιτς και 1-0 στα σετ

Η Σάκκαρη δεν είχε πολύ συγκέντρωση στο παιχνίδι της και τα αβίαστα λάθη της επέτρεψαν στη Βέκιτς να σπάσει το σερβίς της και να κάνει break με το... καλημέρα (1-0). Η Μαρία έβγαλε αντίδραση και... απάντησε με δικό της break με love game δίχως να χάσει πόντο για να ισοφαρίσει σε 1-1 τα games. Με... σύμμαχο το σερβίς της η Ελληνίδα τενίστρια πέρασε μπροστά με 2-1 όμως η αντίπαλος της έσβησε το break point της και εκμεταλλεύτηκε το σερβίς της ισοφαρίζοντας σε 2-2. 


Το ματς ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και πήγαινε πόντο... πόντο, με τη μία τενίστρια να "απαντά" στην άλλη για νέα ισοπαλία (3-3). Η Σάκκαρη μ' ένα δικό της ξέσπασμα πήρε το προβάδισμα με 4-3 με νέο love game. Το όγδοο game ήταν πραγματικό ντέρμπι όπου η Μαρία κατάφερε να κάνει το break να περάσει μπροστά με 5-2 σ' ένα αρκετά κομβικό σημείο του παιχνιδιού. Η Σάκκαρη εικμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το set point και με 6-3 κατέκτησε το πρώτο σετ.

Απόλυτα κυρίαρχη η Μαρία που πέρασε στον επόμενο γύρο του Madrid Open

Καταιγιστική ήταν η Σάκκαρη στο δεύτερο σετ. Με τριπλό break point, έκανε το 1-0 ενώ με επίδεξη δύναμης και ένα ακόμη love game πέρασε μπροστά με 2-0 στα games. Η Βέκιτς... απάντησε μειώνοντας σε 2-1 όμως η Μαρία κράτησε στη συνέχεια το σερβίς της, πέρασε μπροστά με 3-1 και διατήρησε τη διαφορά στα δυο games. Η Βέκιτς ήταν πιο συγκεντρώμενη στις λεπτομέρειες και μείωσε εκ νέου σε 3-2 ωστόσο η Μαρία σαφώς ανώτερη στο ματς, έφτασε σε ένα ακόμη love game και προηγήθηκε με 4-2.


Το 4-2 έγινε εύκολα 5-2 για τη Σάκκαρη που έδειχνε αποφασισμένη να "τελειώσει" την υπόθεση πρόκριση. Στο όγδοο game η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σέρβιρε για να τελειώσει το ματς, κάτι που κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία για να φτάσει στο 6-2, να νικήσει με 2-0 σετ και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά.