Η Μαρία Σάκκαρη αγωνίζεται αυτό το διάστημα στο διεθνές τουρνουά Billie Jean King Cup στην Πορτογαλία και στη συνέντευξη τύπου δέχθηκε ουκ ολίγες ερωτήσεις για την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Η Μαρία δήλωσε πανέτοιμη να συμμετάσχει και στα τρία αγωνίσματα (μονό, διπλό, μεικτό διπλό) όμως ακόμη δεν έχει πείσει τον Στέφανο Τσιτσιπά προκειμένου να κατέβουν μαζί στη διοργάνωση.

Η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια έχει στείλει... ανοιχτή πρόσκληση στον Στέφανο αλλά ακόμη απάντηση δεν έχει λάβει. Η ίδια πάντως πιστεύει ότι λόγω της χημείας τους στο court αλλά και του ιδιαίτερου φορμάτ της διοργάνωσης, έχουν τεράστιες πιθανότητες για ένα μετάλλιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Μαρίας Σάκκαρη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

"Για να σας πω την αλήθεια, θα ήθελα να παίξω και στα τρία αγωνίσματα. Πρωτίστως θα παίξω στο μονό, για μένα, και έπειτα μπορώ να παίξω στο διπλό με την Δέσποινα (σ.σ. Παπαμιχαήλ), γιατί νομίζω θα ήταν πολύ ωραία για εκείνη να βιώσει την εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων ενώ θα ήθελα να παίξω και στο μεικτό, γιατί πιστεύω πως έχουμε στ’ αλήθεια έχουμε πολύ καλές πιθανότητες.

Θα ήθελα να παίξω στο μεικτό δειπλό γιατί πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες, αλλά από όσο ξέρω ο Τσιτσιπάς σχεδιάζει να μην παίξει στο μεικτό επειδή θα παίξει διπλό με τον αδερφό του.

Όλοι ξέρουν πόσο καλά μπορούμε να παίξουμε. Είναι μια 16αδα, κερδίζεις δύο αγώνες, είσαι στα ημιτελικά και μετά έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις ένα μετάλλιο. Αυτό θα ήταν τεράστιο για τη χώρα μας.

Και ο τρόπος που παίζουμε μαζί, δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν αυτή τη χημεία. Απλώς αισθάνομαι ότι θα ήταν ατυχές αν δεν παίξουμε μαζί, αλλά είναι δική του απόφαση. Από την πλευρά μου θέλω πολύ να παίξω"