Η ανατροπή έγινε και ο Τσάβι έμεινε στην Μπαρτσελόνα! Αν και ο Καταλανός τεχνικός είχε πολλάκις δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία των "μπλαουγκράνα", εντέλει συμφώνησε να παραμείνει στον πάγκο και τη νέα σεζόν, κάτι που έγινε γνωστό μέσω έκτακτης συνέντευξης Τύπου στην οποία τοποθετήθηκε και ο Λαπόρτα, ο οποίος επιθυμούσε την παραμονή του στην ομάδα, όπως και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Ντέκο. Αν και οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης και του Τσάβι δεν είχαν καρποφορήσει, τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή και οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία.


Μπαρτσελόνα: Παραμένει και τη νέα σεζόν ο Τσάβι, γιατί άλλαξε γνώμη και τι δήλωσε ο Λαπόρτα

Ο Λαπόρτα και σύσσωμος ο οργανισμός της Μπαρτσελόνα είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να παραμείνει ο Τσάβι. Ο Καταλανός τεχνικός ανέτρεψε τα δεδομένα και αποφάσισε να παραμείνει είναι η αρμονική σχέση που έχει με τον πρόεδρο και τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα και η εμπιστοσύνη που έχουν οι παίκτες του και όλη η οικογένεια και διοίκηση των "μπλαουγκράνα" στο πρόσωπο του, ενώ σημαντικό ρόλο είναι και η εγγύηση από πλευράς Λαπόρτα ότι η ομάδα θα ενισχυθεί στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα, οι δυο πλευρές συμφώνησαν και σε διάφορες αλλαγές εντός του προσωπικού αλλά και του ιατρικού επιτελείου όπου τα τελευταία χρόνια είχαν διαπιστωθεί αρκετά προβλήματα.

"Ξέρετε ότι είμαι πολύ οπαδός της Μπαρτσελόνα και προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σκεφτόμαστε τον σύλλογο. Όταν συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο έθεσα τη θέση μου στη διάθεσή του, αλλά απολαμβάνω μεγάλη εμπιστοσύνη από τον πρόεδρο κι ολόκληρο το διοικητικό συμβούλιο.

Η εμπιστοσύνη που έδειξα στον πρόεδρο ήταν αμοιβαία. Έχουμε μια πολύ καλή αρμονία με την αθλητική διοίκηση και με τους φιλάθλους. Αυτό σε κάνει να το ξανασκεφτείς. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη που μου δείχνετε στον δρόμο και στο γήπεδο. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να διορθώσουμε κάποιες λεπτομέρειες θα είμαστε κοντά στο να πετύχουμε μεγάλες επιτυχίες" , δήλωσε αρχικά ο Τσάβι.

 

"Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Τον Ιανουάριο μετέφερα στον πρόεδρο, τον Ντέκο και το διοικητικό συμβούλιο ότι ήταν το καλύτερο για τον σύλλογο. Τώρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Χθες μιλήσαμε γι' αυτό πολύ άμεσα. Νομίζω ότι το έργο δεν έχει τελειώσει και είμαι πεπεισμένος ότι μπορεί να είμαστε νικητές με όλη την ελπίδα που υπάρχει στον κόσμο.

Οι παίκτες το πιστεύουν κι έχω αλλάξει γνώμη. Είναι ένας συνδυασμός λόγων που με κάνει να θέλω να συνεχίσω, ειδικά η εμπιστοσύνη του προέδρου, του Ντέκο και των παικτών. Δεν είναι θέμα χρημάτων ή εγωισμού. Είδα την εμπιστοσύνη όλων και νιώθω πιο δυνατός. Αυτή είναι η ταινία", κατέληξε ο Καταλανός τεχνικός.


"Ο Τσάβι μου εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα και να συνεχίσουμε μαζί αυτό το πρότζεκτ. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Είναι εξαιρετικά νέα για την Μπαρτσελόνα. Η σταθερότητα είναι το κλειδί για την επιτυχία. Ο Τσάβι είναι ένας γνήσιος "Μπαρτσελονίστα". Μοιραζόμαστε αυτό το συναίσθημα. Έχουμε την Μπαρτσελόνα πάνω από όλους",
δήλωσε από την πλευρά του ο Λαπόρτα.