Απομένουν σχεδόν 50 ημέρες για τη σέντρα στο Euro 2024, στη Γερμανία και το ποδόσφαιρο, για την ακρίβεια ο εθελοντισμός, δίνει διέξοδο σε άτομα με αναπηρία, τα οποία ουσιαστικά εντάσσει στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Euro 2024 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη Γερμανία, πέρα από ότι αφορά αυτό καθ’ αυτό το ποδόσφαιρο, ενεργοποιείται και ένα πρόγραμμα εθελοντισμού χωρίς αποκλεισμούς, στο οποίο 50 άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί-συνεργάτες τους “Tandem” -από τον Βρετανικό όρο που κυριολεκτικά σημαίνει “ένας όπισθεν του άλλου”, είναι έτοιμα για δράση.

Όπως κάθε μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά, το Euro 2024 στη Γερμανία αποτελεί ένα σόου με θέμα το ποδόσφαιρο, στο οποίο ο εθελοντισμός παίζει τον δικό του ρόλο και μάλιστα οι Γερμανοί στηρίζουν μέρος αυτού σε άτομα με αναπηρία με συνεργάτες “Tandem”.

Στην υπηρεσία του Euro 2024 στη Γερμανία και άτομα με αναπηρία

Πρόκειται για κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δίνει είναι η αλήθεια άλλο πολιτιστικό χρώμα στο Euro 2024 με τη Γερμανία να δείχνει ότι πέρα από το ποδόσφαιρο ευαισθητοποιείται και ο εθελοντισμός φέρνοντας στο προσκήνιο άτομα με αναπηρία.

UEFA EURO 2024 logo launched!

Χιλιάδες εθελοντές σε όλη τη Γερμανία θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του Euro 2024 όμως η διοργανώτρια πόλη της Κολωνίας έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα χωρίς αποκλεισμούς για να διασφαλίσει ότι η εμπειρία είναι ανοιχτή σε όλους. Όχι για να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά για να προσφέρουν μέσω του εθελοντισμού και άτομα με αναπηρία.

To Euro 2024 στρατολογήσε 50 άτομα με νοητική αναπηρία

Η Κολωνία έχει στρατολογήσει 50 άτομα με νοητική αναπηρία για να γίνουν εθελοντές του Euro 2024, στη Γερμανία. Κάθε ένας από αυτούς έχει ορίσει έναν συνεργάτη “Tandem” για να συνεργαστεί σε όλο το τουρνουά και να βοηθήσει σε όποιες προκλήσεις μπορεί να προκύψουν.

Tandem paragliding with the flying wheelchair for our disabled friends

Το πρόγραμμα ουσιαστικά ξεκίνησε την Τρίτη 9 Απριλίου καθώς οι 50 εθελοντές και οι συνοδοί -Tandems συναντήθηκαν για πρώτη φορά. Αυτή η εκδήλωση επέτρεψε σε όλους να γνωρίσουν τους συνεργάτες τους, διασφαλίζοντας ότι αισθάνονται άνετα και ασφαλείς ο ένας με τον άλλον ενόψει της εκδήλωσης έναρξης εθελοντισμού το Σάββατο 27 Απριλίου.

“Μου αρέσει πολύ που άτομα με διανοητική αναπηρία όπως εγώ μπορούν να συμμετέχουν ως εθελοντές σε μεγάλες διοργανώσεις στην Κολωνία. Αυτό με κάνει να νιώθω καλά ενσωματωμένος και ανυπομονώ για το Euro 2024”, δήλωσε ένας εκ των εθελοντών.

Η έμπνευση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήρθε κατά τη διάρκεια των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics του Βερολίνου το 2023.