Το Περιστέρι αντιμετωπίζει την Τενερίφη στον ημιτελικό του Final 4 για το Basketball Champions League (26/4-19:00), στην Belgrade Arena του Βελιγραδίου και μάλιστα σε γυάλινο παρκέ, και ο Βασίλης Σπανούλης με τον Λεωνίδα Κασσελάκη εκπροσώπησαν τους "πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης" στην επίσημη συνέντευξη Τύπου. Το "παρών" έδωσαν οι προπονητές των Τενερίφης, Μούρθια και Μάλαγια (που εναντιώνονται την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 22:00, στο δεύτερο ημιτελικό), αλλά και ένας παίκτης από κάθε ομάδα. 

Ο Σπανούλης έδωσε το σύνθημα, τονίζοντας πως αυτή είναι η στιγμή που περιμένει από τους παίκτες του να το διασκεδάσουν και "απλώς να παίξουμε μπάσκετ". Ο Κασσελάκης, από τη μεριά του, διαπίστωσε ότι προς τέρψη του δεν γλιστράει καθόλου το γυάλινο παρκέ, ενώ είπε ότι ο προπονητής του είναι ο πιο έμπειρος από όλους τους παρισταμένους στη διαδικασία των Final 4


peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__1_
peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__2_
peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__3_
peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__8_
peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__9_
peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__10_

Περιστέρι: Οι δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη


Πρώτα από όλα είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Final Four. Πολλοί δεν περίμεναν να είμαστε εδώ, αλλά εγώ το περίμενα. Ήταν το όνειρό μας και ο στόχος μας να το πετύχουμε αυτό με το Περιστέρι. Πιστεύω ότι το αξίζουμε να είμαστε εδώ, όπως και οι άλλες ομάδες. Τι θα πω στους παίκτες μου; Να είναι ο εσαυτός τους και να παίξουν όπως όλο το χρόνο, δεν αλλάζει τίποτα τώρα.

Πιστεύω ότι αυτή η νοοτρoπία του να μην τα παρατάς ποτέ δεν μπορεί να περαστεί από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι κάτι που πρέπει να δουλεύεις καθημερινά. Πρέπει να βρεις τους κατάλληλους παίκτες, με τον κατάλληλο χαρακτήρα. Έχουμε πεινασμένους παίκτες, παίκτες με κίνητρο που θέλουν να πετύχουν κάτι στην καριέρα τους και φέτος έχουν την ευκαιρία να το πετύχουν.

Οι δύσκολες στιγμές είναι πίσω. Τώρα όλα είναι εύκολα. Τώρα πρέπει να το διασκεδάζουμε. Τώρα δεν έχουμε πίεση, πρέπει απλώς να παίξουμε μπάσκετ.

Έχουμε μεγάλο σεβασμό στην Τενερίφη και τον Τσους Βιντορέτα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει την ταυτότητα του νικητή. Εμείς είμαστε καινούργιοι σε αυτό. Πολλές φορές και εγώ στην καριέρα μου έχω υπάρξει αουτσάιντερ, όπως είναι τώρα το Περιστέρι.

Οι δηλώσεις του Λεωνίδα Κασσελάκη 

Το παρκέ ήταν εντυπωσιακό. Δεν περίμενα ότι θα μου αρέσει τόσο πολύ, αλλά δεν γλιστράει καθόλου. Ανυπομονώ να παίξουμε αύριο, γιατί είναι κάτι που βλέπουμε πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Είναι μια σπουδαία στιγμή για μας, και ένα μεγάλο επίτευγμα ότι καταφέραμε να φτάσουμε στο Final Four. Παίξαμε με ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως η Τενερίφη και η Μάλαγα και καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες, ακόμα και όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 3-0 στη βάση των 16. Πρέπει να το απολαύσουμε.


peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__4_
peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__5_
peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__6_
peristeri_final_4_basketball_champions_league_veligradi_tenerifi_1__7_


Το turning point της σεζόν ήταν η εντός έδρας επί της Καρσίγιακα, γιατί μας έδωσε ώθηση να συνεχίσαμε, παρόλο που ξέραμε ότι χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθούμε. Όταν τα καταφέρνεις μέσα από δύσκολες καταστάσεις παίρνεις ψυχολογία και καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις κάτι να χάσεις, γίνεσαι όλο πιο δυνατός και είμαι περήφανος για το χαρακτήρα που δείξαμε.

Ο κόουτς Σπανούλης είναι ίσως αυτός που ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως είναι αυτά τα παιχνίδια στα Final Four και μας έχει δώσει αρκετές συμβουλές. Γενικά είναι πολύ κοντά με τους παίκτες.


peristeri_basketball_final_4_veligradi_tenerifi_10