Η Μάρτα είναι ο... Πελέ στο γυναικείο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και λατρεύεται στην πατρίδα της την Βραζιλία. Ξεπερνάει σε τίτλους τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Οι προσωπικές διακρίσεις της Μάρτα είναι πάνω από 30 ενώ έχει 17 συλλογικούς και εθνικούς τίτλους. Έχει γράψει την δική της ιστορία στο ποδόσφαιρο και στην Βραζιλία αποθεώνεται συνέχεια.

Μάλιστα η Μάρτα είναι πρώτη σκόρερ όλων των εποχών της Βραζιλίας σε άνδρες και γυναίκες. Με δήλωση της έκανε γνωστό πως θα αποσυρθεί από τους διεθνείς αγώνες, με τελευταίο σταθμό να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού.

Η 38χρονη επιθετικός, η οποία παίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ορλάντο Πράιντ από το 2017, ελπίζει να κάνει την έκτη της εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους φετινούς Αγώνες του Παρισιού.



«Αν πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα απολαμβάνω κάθε στιγμή, γιατί, ανεξάρτητα από το αν πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή όχι, αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά με την εθνική ομάδα», είπε η Μάρτα σε συνέντευξή της στο CNN.

«Είμαι πολύ ήρεμη με αυτό, γιατί βλέπω με μεγάλη αισιοδοξία αυτή την εξέλιξη που έχουμε σε σχέση με τους νέους αθλητές».

Η Μάρτα, γνωστή ως «Βασίλισσα Μάρτα», είναι η καλύτερη σκόρερ όλων των εποχών για τη Βραζιλία με 116 γκολ σε 175 αγώνες.
Είναι επίσης η πρώτη σκόρερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με 17 γκολ.

Marta is the GOAT of women football!


Έχει κερδίσει τρεις τίτλους Copa America γυναικών και ήταν μέλος της ομάδας της Βραζιλίας που κέρδισε τα ασημένια μετάλλια στους Αγώνες του 2004 και του 2008.

Έχει πάρει έξι φορές τον τίτλο της κορυφαίας στον κόσμο σε μια σεζόν, από την FIFA. Συνολικά μετράει 17 τίτλους σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Η Μάρτα ξεκίνησε την καριέρα της με τη Βάσκο ντα Γκάμα, με περιόδους στις σουηδικές ομάδες Ουμέα IK, Τιρέσο FF και Ρόσενγκαρντ. Στις ΗΠΑ, έχει παίξει επίσης για τους Λος Άντελες Σολ, Γουέστερν Νέας Υόρκης Φλας και Γκολντ Πράιντ.