Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το κακό του πρώτο δεκάλεπτο, το γεγονός ότι δεν βρήκε τις λύσεις στην τελευταία περίοδο μένοντας στους 12 πόντους, αλλά και τα συνολικά 19 λάθη (για 18 ασίστ), και γνώρισε την ήττα από την ανώτερη Μπαρτσελόνα η οποία ισοφάρισε τη σειρά των Playoffs σε 1-1 και πλέον το εισιτήριο για το Final-Four της Euroleague θα κριθεί στο φλεγόμενο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ (24 πόντοι, 5 ριμπάουντ) θύμισε το... ταλέντο προ χρόνων στο Μιλγουόκι και ήταν ο πρώτος σκόρερ των "μπλαουγκράνα" με τους Βέσελι και Ερνανγκόμεθ να κάνουν ζημιά κάτω από το καλάθι (15 επιθετικά ριμπάουντ η Μπαρτσελόνα). Ο Άλεκ Πίτερς (20 πόντοι, 5 ριμπάουντ) "ξεμπούκωσε" αλλά η βοήθεια των υπόλοιπων ήταν πολύ φτωχή. Με 8/27 τρίποντα τελείωσε ο Ολυμπιακός και 18/23 δίποντα, δείγμα της αμυντικής προσέγγισης του Γκριμάου που κλείδωσε το ζωγραφιστό του.

Πίτερς ο μόνος ζεστός του Ολυμπιακού, έκλεισε με +13 την πρώτη περίοδο η Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε με την κατάλληλη αμυντική προσέγγιση στο παιχνίδι. Ή καλύτερα, η Μπαρτσελόνα μπήκε διαβασμένα (με Ρούμπιο αντί Σατοράνσκι στην αρχική πεντάδα) και βρήκε από νωρίς επιθετικό ρυθμό. Όμως οι ερυθρόλευκοι είδαν τον Άλεκ Πίτερς να ξεκινά ζεστός με 8 συνεχόμενους πόντους και 2/2 τρίποντα. Ο Σίκμα επιτέθηκε στον Πάρκερ και οι Πειραιώτες ήταν σε θέση οδηγού μέχρι το τηλεοπτικό τάιμ άουτ (9-10). 

Αυτό το τάιμ άουτ λειτούργησε ως... μαγικό φίλτρο για τους Καταλανούς. Οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι από την περίμετρο με τους Γουόκαπ (0/5) και Κάνααν(0/4) να τα σπάνε, και κάπως έτσι οι παίκτες του Γκριμάου πήραν αυτοπεποίθηση, κλείνοντας τον Μουσταφά Φαλ με δύο και τρεις παίκτες. Μόνο ο Λουκ Σίκμα ήταν συνεπής στο ριμπάουντ όμως ο Τζαμπάρι Πάρκερ είχε βρει τον τρόπο να τον κερδίζει στην προσωπικές τους μονομαχίες. Τα 2/12 τρίποντα ήταν ένας εκ των βασικότερων λόγων του +13 των "μπλαουγκράνα" στην πρώτη περίοδο (27-14).

Ο Πετρούσεφ ήταν καλά και η second unit του Ολυμπιακού μείωσε τη διαφορά πριν το ημίχρονο

Πετρούσεφ και Ράιτ κέρδισαν περισσότερες μάχες στα μετόπισθεν με τον Ερνανγκόμεθ να βρίσκει λίγες φορές το δρόμο στο καλάθι, ο ΜακΚίσικ έδωσε το κάτι διαφορετικό στην επίθεση και η second unit των ερυθρόλευκων έκανε πολύ καλύτερη δουλειά παίζοντας άμυνα, παίρνοντας ριμπάουντ και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό, μειώνοντας στο -4 στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου (34-30). 

Από εκεί και πέρα όμως, το μπλοκάρισμα επανήλθε λόγω του δεύτερου φάουλ του Γουίλιαμς-Γκος που έφερε στο παρκέ τον Γουόκαπ. Ο Λαρεντζάκης δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά επιθετικά και η Μπάρτσα ανέβασε ξανά το προβάδισμά της σε διψήφια επίπεδα (41-30). Ένα τρίποντο του Γουόκαπ (πρώτο σε έξι προσπάθειες) και ένα follow... εξ' ουρανού του Ράιτ μείωσαν εκ νέου και οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν στο -6  πηγαίνοντας στα αποδυτήρια (43-37). 

Ο Ολυμπιακός προσπέρασε αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ και ο Ερναγκόμεθ κράτησαν την Μπαρτσελόνα μπροστά στην τρίτη περίοδο

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν ξανά η αιχμή του δόρατος της επίθεσης της Μπαρτσελόνα στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να απαντά δια χειρός... Σίκμα. Το κακό όμως για τους ερυθρόλευκους ήταν πως και ο Γιαν Βέσελι είχε αρχίσει να κερδίζει μάχες από τον Μουσταφά Φαλ. Ο Γουίλιαμς-Γκος επέστρεψε στο παρκέ αντί του Κάνααν και έβαλε ένα... τρελό τρίποντο σε "σκοτωμένη επίθεση" για το 52-50. Το πρόβλημα Βέσελι όμως δε λυνόταν και έτσι επιστρατεύτηκε για πρώτη φορά το... υπερόπλο Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος θωράκισε το ριμπάουντ και ασφάλισε τη ρακέτα, ο Γουίλιαμς-Γκος συνέχισε να πυροβολεί και έτσι ο Ολυμπιακός προσπέρασε (54-55). Το παιχνίδι ξεκίνησε από την αρχή μετά το τάιμ άουτ του Γκριμάου ο οποίος προσάρμοσε την άμυνα της ομάδας του. Ταυτόχρονα οι Καταλανοί ακούμπησαν την μπάλα στον Ερνανγκόμεθ όταν ο Μιλουτίνοφ έβγαινε σε περιφερειακό στις αλλαγές και κατάφεραν να κλείσουν προηγούμενοι την τρίτη περίοδο (60-57).

Η τεχνική ποινή του Γουίλιαμς-Γκος χάλασε το ρυθμό του Ολυμπιακού και η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα που κράτησε μέχρι το φινάλε

Ο Γουίλιαμς-Γκος είδε τους διαιτητές να τον φορτώνουν με τρίτο φάουλ στο οποίο τον παγίδεψε η "λέρα" Ρούμπιο όμως ο Αμερικανός αντέδρασε και πήρε τεχνική ποινή που ήταν το τέταρτο φάουλ του (καθοριστικό καθώς Γουόκαπ και Κάνααν δεν ήταν στα δικά του επίπεδα). Ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να προσπεράσει στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου όμως δεν το έκανε και τον τιμώρησαν Αμπρίνες και Πάρκερ που έδωσαν πνοή από το τρίποντο στους γηπεδούχους. Ο ΜακΚίσικ είχε μπλοκαριστεί για τα καλά και ο Μπαρτζώκας αναγκάστηκε να πάρει τάιμ άουτ στο -7 (68-61) καθώς βρήκε μόνο δύο καλάθια του Πετρούσεφ σε 4 λεπτά παιχνιδιού. 

Τα λάθη συνεχίστηκαν διά χειρός ΜακΚίσικ με τον Γουίλιαμς-Γκος να επιστρέφει άρον άρον με τη διαφορά στο -8 (71-63) μετά από νέο τρίποντο του Αμπρίνες. Η επιστροφή του Φαλ στο παρκέ δεν είχε θετικό αντίκτυπο, οι γηπεδούχοι είχαν βρει ψυχολογία ευστοχώντας σε διαδοχικά τρίποντα και η διψήφια διαφορά (74-64) στα 3:59 πριν το φινάλε, αποδείχθηκε μη αναστρέψιμη, παρά την ηρωική προσπάθεια του Άλεκ Πίτερς.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 43-37, 60-57, 77-69

Δείτε ΕΔΩ το boxscore της αναμέτρησης