Την ένταση του σοκ από τη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 4-2 επί της Άστον Βίλα στον πρώτο ημιτελικό του Conference League στο "Βίλα Παρκ", παρόμοια φέτος ενδεχομένως μόνο με τις... παρενέργειες του 3-0 της Αταλάντα επί της Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ", για τον πρώτο προημιτελικό του Europa League, αποτύπωσε ο ευρωπαϊκός Τύπος. Τα πιο αναγνωρισμένα ΜΜΕ της "γηραιάς ηπείρου" έβαλαν τίτλους που αποτυπώνουν την έκπληξή τους για το αποτέλεσμα. 

Οι περισσότεροι επικεντρώθηκαν στο... βουνό που έχει να ανέβει η Άστον Βίλα για να προκριθεί στον τελικό του Conference League, που είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου στην "OPAP Arena". Επίσης, η επικράτηση του Μεντιλίμπαρ, στη μονομαχία με τον Έμερι απασχόλησε. 

Ολυμπιακός: Η αποθέωση του ευρωπαϊκού Τύπου

"Telegraph": "Ο Ολυμπιακός γείωσε την Άστον Βίλα σε βραδιά μιζέριας". 
Sky Sports: "Το χατ τρικ του Ελ Κααμπί σοκάρει την Άστον Βίλα» - Sky Sports
"Independent":"Ο Ολυμπιακός με το ένα πόδι στον τελικό. Εχει να ανέβει... βουνό η Άστον Βίλα στον επαναληπτικό"
"AS": "Σκληρό χτύπημα από τον Μεντιλίμπαρ στον Εμερι. Ο Ολυμπιακός κέρδισε εκτός έδρας την Άστον Βίλα και πλησίασε στον τελικό"
"Marca": "Έκπληξη Ολυμπιακού στο Βίλα Παρκ, o Μεντιλίμπαρ νίκησε τον Έμερι"
"Goal": "Ο Ελ Κααμπί στέλνει ακόμα πιο κοντά στον αποκλεισμό την Άστον Βίλα. Οι ελπίδες του Ουνάι Έμερι να φτάσει σε ακόμα έναν ευρωπαϊκό τελικό κρέμονται από μια κλωστή"
"Guardian": "Ο Ελ Κααμπί με χατ-τρικ ζάλισε την Άστον Βίλα στη Conference League. Πλέον, χρειάζεται μια... ηρωική βραδιά για να βρεθεί στον τελικό η αγγλική ομάδα"
"L' Equipe": "Ο Ολυμπιακός ζάλισε την Άστον Βίλα. Οι Άγγλοι έπεσαν έκπληξης και πρέπει να κάνουν ένα μεγάλο ματς στον επαναληπτικό για να προκριθούν"