Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Φενέρμπαχτσε θα σφράγιζε την επιστροφή της σε Final-Four για πρώτη φορά στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, οι παίκτες του Σάρας λύγισαν σκοράροντας μόλις 62 πόντους στην έδρα τους και έδωσαν το δικαίωμα στην ομάδα ενός... άλλου Ομπράντοβιτς να τους κάνει τη ζημιά. Η Μονακό κέρδισε, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και έδωσε την καλύτερη απάντηση στους αγριεμένους Τούρκους οπαδούς (και μη) που κάθονταν στις court seats και όχι μόνο.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ένας Τούρκος οπαδός έκανε κίνηση στον Ντιαλό ότι "θα του κόψει το λαιμό" ενώ άλλοι πέταγαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Η πίεση αυτή λειτούργησε στην προ-τελευταία φάση όπου ο Τζέιμς έκανε παράβαση 5 δευτερολέπτων (εκεί την έδωσαν). 

Όμως ο Γουίλμπεκιν αστόχησε σε σουτ νίκης, οι Τούρκοι δεν έκαναν φάουλ και οι Μονεγάσκοι έφυγαν με το διπλό. Τότε ο Μπλόσομγκεϊμ με τον Ντιάλο πανηγύρισαν μπροστά στον "όχλο" των αγριεμένων οπαδών και δημιούργησαν ένα... χάος.

Σε αυτό το χάος μέσα υπήρχε και ο γιος του Αλί Κοτς, προέδρου της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος έβριζε χυδαία και έβγαλε εκτός εαυτού τον Μάικ Τζέιμς ο οποίος ήταν έτοιμος να του επιτεθεί.  Λίγο έλειψε να το κάνει μάλιστα αλλά τελευταία στιγμή τον κράτησαν.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους απολογήθηκε σε Μονακό και Euroleague λέγοντας ότι αυτή η εικόνα δεν αντιπροσωπεύει τη Φενέρμπαχτσε. Συγκεκριμένα ανέφερε πως: "Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τη Μονακό και από τη EuroLeague για το περιστατικό στο φινάλε. Δεν είναι αυτή η Φενέρμπαχτσε, δεν είμαστε τέτοιοι εμείς. Η προσπάθειά μας ήταν καταπληκτική, τα παιδιά άφησαν και την ψυχή τους στο παρκέ. Είμαι πολύ περήφανους για εκείνους. Θα ταξιδέψουμε στο Μονακό και θα παλέψουμε σαν τρελοί".