Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακοούς Αγώνες 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες με την παράδοση της ολυμπιακής φλόγας στους Γάλλους στο Καλιμάρμαρο Στάδιο και από το πρωί της Τετάρτης 8/5 μπαίνουν... στην τελική τους ευθεία. Η Μασσαλία θα είναι η πρώτη γαλλική πόλη που θα την υποδεχθεί για να ξεκινήσει και τη νέα λαμπαδηδρομία έώς ότου να φτάσει στην γαλλική πρωτεύουσα.

Το ιστορικό τρικάταρτο ιστιοφόρο "Belem", θα αφιχθεί την Τετάρτη στο μεγάλο λιμάνι, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 13 ημερών, το οποίο ξεκίνησε από τον Πειραιά.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vspdk02mcp)

Πρόκειται να την υποδεχθούν 150.000 άνθρωποι, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας κι ενώ απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για να πάρουν... σάρκα και οστά οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024. Ωστόσο, άπαντες, εστιάζουν τα βλέμματά τους σε έναν. Κι αυτός δεν είναι ο πρόεδρος Μακρόν, αλλά ο... Ζινεντίν Ζιντάν!


Θα είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν πρώτος λαμπαδηδρόμος στη Γαλλία; 

Λίγες ώρες πριν την άφιξη του μεγαλοπρεπούς Belem στη Μασσαλία, επικρατεί μυστήριο για την ταυτότητα του πρώτου λαμπαδηδρόμου που θα ανέβει στο πλοίο για να εκκινήσει την το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας σε κάθε γωνιά της γαλλικής επικράτειας. Θα είναι ο Γάλλος Ολυμπιονίκης κολυμβητής Φλοράν Μανοντού, που θεωρείται το μεγάλο φαβορί ή μήπως θα δικαιωθούν οι φήμες των τελευταίων ωρών που θέλουν τον θρυλικό "Ζιζού" να αποτελεί την ατραξιόν-έκπληξης της ιστορικής τελετής;  .

Οι απαντήσεις θα δοθούν το απόγευμα της Τετάρτης σε μια τελετή που θα τηρηθούν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Στη Μασσαλία, θα βρεθούν περισσότερα από 6.000 μέλη της αστυνομίας, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών από επίλεκτες μονάδες, ειδικούς ανιχνευτές ναρκών, αεροσκάφη Rafale και ένα σύστημα αντι-drone.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0vxpyyk1kg9)