Το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι θα υπάρξει... σύναξη πεινασμένων αστέρων. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι εκ των "ηγετών" των ρόστερ των κορυφαίων ομάδων του τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν ήδη αποκλειστεί από τα Playoffs του NBA. Ήδη η Team USA έχει ανακοινώσει την αποστολή της στην οποία δεσπόζουν τα ονόματα των Λεμπρόν Τζέιμς, Στέφεν Κάρι και Κέβον Ντουράντ ενώ και οι υπόλοιπες ομάδες θα διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν με τους κορυφαίους παίκτες τους να πηγαίνουν στη Γαλλία... ξεκούραστοι.

Ο Γιάννης ψάχνει μια μεγάλη διάκριση με την εθνική ομάδα, ο Κλέι Τόμπσον θέλει να οδηγήσει τις Μπαχάμες στην Ολυμπιάδα

Από τον πρώτο όμιλο ξεχωρίζει ο Καναδάς. Οι Καναδοί αναμένεται να παραταχθούν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και με τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ αλλά και τον Τζαμάλ Μάρεϊ σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι μπορούν να γίνουν ο "Κρυπτονίτης" των Αμερικανών.

Οι Αυστραλοί είναι πάντα άκρως ποιοτικοί έχοντας την γνωστή τους ομοιογένεια και τον Πάτι Μιλς να... μεταμορφώνεται σε ηγέτη φορώντας τη φανέλα τους.

Άπαντες όμως περιμένουν να δουν ποιος εκ των Γιάννη Αντετοκούνμπο ή Λούκα Ντόντσιτς θα ανταμώσει με Καναδά και Ασυτραλία. Η εθνική μας ομάδα περιμένει να δει την κατάσταση του τραυματισμού του "Greek Freak", με τους Μιλγουόκι Μπακς να μένουν εκτός και πάλι από τον πρώτο γύρο αφού ο αστέρας τους ήταν τραυματίας στη γάμπα. Ο Γιάννης πάντως αναμένεται πιο... ξεκούραστος από τον Ντόντσιτς καθώς οι Ντάλας Μάβερικς έχουν προκριθεί στα ημιτελικά των Playoffs του NBA, εκεί όπου αντιμετωπίζουν τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cm1oxot98p09)

Τέλος, τα φώτα αναμένεται να πέσουν και στην προσπάθεια που θα κάνουν οι Μπαχάμες στο προολυμπιακό τουρνουά της Ισπανίας. Οι Ισπανοί μοιάζουν για πρώτη φορά μετά από καιρό σχετικά... φτωχοί από ταλέντο, αλλά έχουν το "know-how" του πως να κερδίζουν και η μάχη τους με την παρέα των Κλέι Τόμπσον, Έρικ Γκόρντον, Μπάντι Χιλντ και ΝτεΆντρε Έιτον μοιάζει άκρως ενδιαφέρουσα.

Ο "οικοδεσπότης" Γουεμπανιάμα με μεγαλύτερο κίνητρο από ποτέ

Το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ μοιάζει με ιδανική αποστολή για τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα ώστε να αναδείξει τις ηγετικές του ικανότητες με την εθνική Γαλλίας. Με τον Τζοέλ Εμπίντ να αρνείται την πρόταση των Γάλλων και να πηγαίνει με την Team USA, ο Γουεμπανιάμα θα είναι ο απόλυτος ηγέτης της "οικοδέσποινας". Και με τους Σπερς αποκλεισμένους εδώ και καιρό από τα Playoffs, όλη η προσοχή του "Γουέμπι" στρέφεται στο Παρίσι.

Στον όμιλό τους είναι και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία, του Σρέντερ ο οποίος δεν είδε ούτε με "κυάλια" τα Playoffs και περιμένει ξανά την εθνική του ομάδα μπας και κερδίσει κάτι. Μαζί του τα αδέρφια Βάγκνερ αλλά και ο Μάξι Κλίμπερ ο οποίος έχει δηλώσει πως θέλει να βρεθεί στο Παρίσι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cuwo3twbdntd)

Τέλος, οι Λετονοί δεν αναμένεται να δυσκολευτούν στο εντός έδρας προολυμπιακό τουρνουά τους, παρ' όλο που ο Κρίσταπς Πορζίνγκις αναμένεται να φτάσει μέχρι τέλους στο NBA με τους Μπόστον Σέλτικς. Ο Λετονός σταρ όμως πάντα είναι εκεί για τη χώρα του και έτσι θα συμβεί και φέτος. Τέταρτη ομάδα του Β' ομίλου η Ιαπωνία του Ρούι Χατσιμούρα.

Οι "παραδοσιακοί" Σέρβοι και η... ξεκούραστη Team USA των... 8 αποκλεισμένων από τα Playoffs του NBA

Στον τρίτο όμιλο ξεχωρίζει ασφαλώς η ομάδα των ΗΠΑ. Η Team USA ανακοίνωσε εδώ και καιρό την αποστολή της για το Παρίσι και από αυτήν οι... οκτώ παίκτες είναι ήδη αποκλεισμένοι από τα Playoffs του NBA. Στεφ Κάρι, Λεμπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Άντονι Ντέιβις, Τζοέλ Εμπίντ, Καουάι Λέοναρντ, Ντέβιν Μπούκερ, Μπαμ Αντεμπάγιο. Δηλαδή μόνο οι Χαλιμπέρτον, Τέιτουμ, Χόλιντεϊ και Έντουαρντς αναμένεται να έρθουν πιο... κουρασμένοι στο Παρίσι.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cuxknlzaj6bl)

Στον ίδιο όμιλο είναι και οι Σέρβοι με τον Νίκολα Γιόκιτς να μην έχει στο μυαλό του να λείψει για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι από την εθνική του ομάδα, έστω κι αν δηλώνει πως χρειάζεται "κλώνο" για να αντιμετωπίσει τους Τίμπεργουλβς στο NBA. Μαζί με τον "τζόκερ" κομβικό ρόλο αναμένεται να έχει ο Βασίλιε Μίσιτς ο οποίος είδε τη χρονιά στις ΗΠΑ να μην εξελίσσεται όπως θα ήθελε, ειδικά μέχρι να πάει στη Σάρλοτ. Παρ' όλα αυτά στη Σερβία θα είναι ξανά ηγέτης ενώ δίπλα του θα είναι διψασμένος και ο σπουδαίος Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Από το προολυμπιακό τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο θέλουν να επιβιώσουν οι ποιοτικοί Λιθουανοί. Σαμπόνις και Βαλαντσιούνας αποκλείστηκαν ο ένας στα Play-In, ο άλλος στον πρώτο γύρο των Playoffs και πλέον έχουν στρέψει την προσοχή τους στο Παρίσι, έχοντας παράλληλα ένα ικανότατο supporting cast με παίκτες Euroleague. Η τέταρτη ομάδα του Γ' Ομίλου είναι το Νότιο Σουδάν που θα εκπροσωπήσει την Αφρική.