Το απόλυτο χάος προκλήθηκε μετά τη λήξη του Game 5 των Πέισερς με τους Μπακς στα playoffs του NBA όπου το Μιλγουόκι... αυτοκτόνησε στην Ιντιάνα και με την ήττα του με 119-118 στην παράταση αποκλείστηκε με 4-1. Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον ήταν και αυτός που "υπέγραψε" τη νίκη για την ομάδα του καθώς στην τελευταία επίθεση ευστόχησε σε λέι-απ μπροστά στον Γιάννη Αντετοκούνμπο το οποίο ήταν και το νικητήριο καλάθι του αγώνα.


Η συνέχεια ήταν... δραματική και αρνητικός πρωταγωνιστής ο πατέρας του Χαλιμπάρτον ο οποίος εισέβαλε στο παρκέ για να αποχαιρετήσει... ειρωνικά τους παίκτες των Μπακς, κάτι που προκάλεσε και την "έκρηξη" του "Greek Freak" που παρά την συγκλονιστική του εμφάνιση και το triple-double του (40 πόντοι, 23 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπόκ) είδε την ομάδα του να χάνει δικό της παιχνίδι και να αποκλείεται.

Αφού προκλήθηκε μεγάλη ένταση και σύρραξη στο παρκέ και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε σε σημείο να έχει έντονο διάλογο πρόσωπο με πρόσωπο με τον πατέρα του αντιπάλου του όπου προσπαθούσαν να τους χωρίσουν οι ψυχραιμότεροι-κάτι που έχει γίνει πρώτο θέμα σε όλο το NBA-ο ίδιος ο πατέρας του Χαλιμπάρτον θέλησε να απολογηθεί για την συμπεριφορά του και ζήτησε δημόσια συγγνώμη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο μέσα από τα socia ledia.


Συγκεκριμένα, ο Τζον Χαλιμπάρτον έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα "Χ" πως: "Απολογούμαι στον Γιάννη, τους Μιλγουόκι Μπακς και τον οργανισμό των Πέισερς για τις πράξεις μου μετά το τέλος του αγώνα. Αυτή δεν ήταν μία καλή εικόνα για το άθλημά μας ή τον γιο μου και δεν θα κάνω αυτό το λάθος ξανά". Παρά την συγγνώμη του, το περιστατικό έχει ήδη καταγραφεί ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα που έχουν συμβεί ποτέ στην ιστορία του NBA


NBA, Χαλιμπάρτον: "Δεν συμφωνώ με ό,τι έκανε ο πατέρας μου στον Αντετοκούνμπο"

Ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον θέλησε να πάρει θέση και να σχολιάσει το επεισόδιο που έγινε πρώτο θέμα στο NBA μεταξύ του πατέρα του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και σε δηλώσεις του μετά το φινάλε του αγώνα, ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με αυτό που έκανε ο πατέρας του και πως είχε άδικο, υποστήριξε ότι ήταν ατυχές όλο αυτό που συνέβη και πως κάποια στιγμή θα κάνει κίνηση να μιλήσει με τον "Greek Freak". Μάλιστα, επισήμανε ότι μίλησε με τον πατέρα του, Τζον και του είπε ότι θα πρέπει να τον αφήνει να παίξει μπάσκετ και να μένει στη θέση του. "Είμαστε όλοι ενήλικες και θα προχωρήσουμε", κατέληξε.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χαλιμπάρτον:

"Δεν ήξερα τι είχε γίνει μέχρι να δω το VIDEO. Εγώ και ο πατέρας μου μιλήσαμε για αυτό και δεν συμφωνώ με αυτό που έκανε. Νομίζω ότι το μπάσκετ είναι μπάσκετ και αυτά μένουν εκεί. Ενθουσιάστηκε που έβαλα το νικητήριο καλάθι και μπήκε στο γήπεδο.Μιλήσαμε και του είπα ότι πρέπει να με αφήνει να παίξω μπάσκετ και να μένει στην θέση του, ώστε να τον βρίσκω μετά τα ματς. Νομίζω ότι τα συναισθήματα ξέφυγαν, αλλά μιλήσαμε, θα μιλήσω και με τον Γιάννη κάποια στιγμή.

Ο πατέρας μου είχε άδικο. Είναι ατυχές αυτό που έγινε. Σε αυτή την σειρά ειπώθηκαν και έγιναν πολλά ως μέρος αυτής της κόντρας που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Είναι ατυχές αυτό που έγινε, αλλά είναι απλώς ανταγωνιστικό. Δεν συμφωνώ με αυτό που έγινε, μιλήσαμε με τον πατέρα μου, είμαστε όλοι ενήλικες και θα προχωρήσουμε".