Εφές - Παναθηναϊκός AKTOR 77-81: Είναι πολύ βαριά αυτά τα εφτά αστέρια!
"Αυτοκράτορας" στην Πόλη
Με... killer Μήτογλου ο Παναθηναϊκός AKTOR εμφανίστηκε στην Πόλη αποφασισμένος να... κόψει τη φόρα της Εφές και παρά το γεγονός ότι έκανε τα εύκολα δύσκολα στο φινάλε έφτασε στο θρίαμβο και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκανε το "διπλό" στην Πόλη, επικρατώντας της Αναντολού Εφές και κάνοντας το 2-1 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague με φόντο... το Final-4 του Άμπου Ντάμπι. Οι δύο ομάδες θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες την Παρασκευή 2 Μαΐου στις 20:30, ξανά στην Κωνσταντινούπολη. Αν το "τριφύλλι" νικήσει φεύγει για τους "4", αν η Εφές επικρατήσει τότε η σειρά μεταφέρεται σε πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ.
Παναθηναϊκός AKTOR-Αναντολού Εφές: Η εξέλιξη του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός AKTOR στην πρώτη περίοδο κατάφερε να πάρει προβάδισμα από νωρίς κάνοντας το 5-9, με την Αναντολού Εφές να απαντά με δύο τρίποντα των Ντοζίερ και Οσμάνι για το 11-9, πριν ο Ντοζίερ κάνει το 13-9 στα 5'43''.
CEDI with a STEAL and a DUNK for the first points of the game! 😤
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 30, 2025
Setting the tone early... @cediosman #MotorolaMagicMoments | @Paobcgr @Moto pic.twitter.com/EyT6tKG6UW
Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ανέβασε στροφές και ισοφάρισε σε 20-20, κυρίως με τις επιθετικές ενέργεις των Ναν, Μήτογλου, πριν το τρίποντο του Λάρκιν κάνει το 23-20, το οποίο ήταν και σκορ της πρώτης περιόδου.
.@kos_slou with the, see you later 👋
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 30, 2025
Fake, score AND 1! #EveryGameMatters pic.twitter.com/aADPgMCimb
Στη δεύτερη περίοδο Παναθηναϊκός AKTOR και Εφές πήγαιναν μαζί στο σκορ μέχρι τα μισά του δεκαλέπτου, με το "τριφύλλι" να ξεσπά στη συνέχεια, να χτίζει μία διαφορά, και να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 39-45.
LOOK OUT BELOW!! ⚠️
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 30, 2025
Dan Oturu with a HUGE SLAM on the fast break 😮💨#MotorolaMagicMoments | @AnadoluEfesSK @Moto pic.twitter.com/tU4slECs1r
Ο Παναθηναϊκός AKTOR έδειξε πρόσωπο... πρωταθλητή Ευρώπης στην τρίτη περίοδο, με τους Ναν και Μήτογλου να στέλνουν το "τριφύλλι" στο +13, πριν η Εφές στο φινάλε του δεκαλέπτου μειώσει σε 54-63 στα 31'' με τους Οτούρου, Σμιτς.
Ain’t Nunn Better 👀
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) April 30, 2025
Clutch play to end the 2Q @nunnbetter_ #EveryGameMatters pic.twitter.com/pksHtOm2HV
Οι Τούρκοι έκαναν την αντεπίθεσή τους στην τέταρτη περίοδο, με τους Σμιτς, Λάρκιν, Οτούρου και Μπράιαντ να μειώνουν στον πόντο, πριν ο Ναν... αναλάβει δράση για να δώσει λύση στο σκοράρισμα και να ξεαγχώσει το "τριφύλλι".
Στη συνέχεια ο Λάρκιν με δύο βολές μείωσε σε 74-76 στα 29'', αλλά με τον Ντίνο Μήτογλου να... παίρνει το όπλο του από τα 6,75μ. ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε προβάδισμα με 74-79 με μόλις 10 δευτερόλεπτα να απομένουν.
Η Εφές απάντησε με τρίποντο του Τόμπσον για το 77-79, αλλά απέμεναν πλεόν 5 δευτερόλεπτα, με τον Ναν από τις βολές να "γράφει" το τελικό 77-81.
Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό AKTOR αναδείχθηκε ο Κέντρικ Ναν με 25 πόντους, ακολουθούμενος από τον Ντίνο Μήτογλου με 18. Από την Εφές ξεχώρισε ο Λάρκιν με 17 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-45, 54-63, 77-81
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Λούκα Μπάνκι): Λάρκιν 17 (3), Νουόρα 2, Μπράιαντ 13 (2), Σμιτς 4, Τόμπσον 6 (2), Ντόζιερ 9 (1), Πουαριέ 2, Οσμάνι 19 (2), Οτούρου 14 (5 ριμπάουντ), Γιλμάζ, Γουίλις.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Μπράουν 2, Σλούκας 10 (1), Όσμαν 9 (1), Γκραντ 5 (1), Ναν 25, Γκέιμπριελ 4, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 18 (4), Γιούρτσεβεν 8.