Άπλετη ήταν η συγκίνηση στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του Βασίλη Ξανθόπουλου ο οποίος πήρε την μεγάλη απόφαση να πει... αντίο στα παρκέ έπειτα από 23 χρόνια γεμάτα από συγκινήσεις, χαρές, λύπες μα πάνω απ' όλα αγάπη για την "πορτοκαλί στρογγυλή θεά". Ο 41χρονος γκαρντ έφαγε με το... κουτάλι τα ελληνικά γήπεδα και η ΑΕΚ με τη φανέλα της οποίας πανηγύρισε σπουδαίες επιτυχίες με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Basketball Champions League, θέλησε να τον αποθεώσει και να του "υποκλιθεί" με συγκινητικά λόγια καρδιάς.

ΑΕΚ σε Βασίλη Ξανθόπουλο: "Σε ευχαριστούμε για όλα, ΑΞΙΟΣ"

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος αγωνίστηκε σε εννιά ελληνικές ομάδες κατά τη διάρκεια της καριέρας του και συγκεκριμένα στη Νήαρ Ηστ, στον Παναθηναϊκό, στον ΠΑΟΚ, στον Πανιώνιο, στον Πανελλήνιο, στον Άρη, στην ΑΕΚ, στο Περιστέρι και στον Κολοσσό. Με την "Ένωση" με την οποία κατέγραψε 75 εμφανίσεις μάλιστα ευτύχησε να πανηγυρίσει τεράστιους τίτλους καθώς με την κιτρινόμαυρη φανέλα κατέκτησε το Basketball Champions League (2018), το Κύπελλο Ελλάδας (2018) και το Διηπειρωτικό Κύπελλο (2019).

Ο 41χρονος γκαρντ ξεχώριζε ανέκαθεν για την προσωπικότητα και το ήθος του εντός και εκτός παρκέ και γενικά ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς παίκτες στο ελληνικό μπάσκετ με μια τεράστια προσφορά και μια ανεκτίμητη... κληρονομιά. Ο ίδιος αγαπήθηκε πολύ από την οικογένεια της ΑΕΚ και ακόμη και όταν πήγε να παίξει ως αντίπαλος, χειροκροτήθηκε και τιμήθηκε για τα όσα έδωσε στην ομάδα.


Η ΑΕΚ στην είδηση ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, φρόντισε να αποθεώσει τον Βασίλη Ξανθόπουλο με τον οποίο ανέβηκε... παρέρα στην κορυφή της Ευρώπης με λόγια καρδιάς στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media με ένα ιδιαίτερο μα πάνω απ' όλα συγκινητικό μήνυμα. "Στο ολόχρυσο «Βιβλίο» της ΑΕΚ το όνομά του θα βρίσκεται εσαεί σε περίοπτη θέση", αναφέρεται μεταξύ άλλων.



Aναλυτικά όσα αναφέρει η ανάρτηση της ΚΑΕ ΑΕΚ για τον Βασίλη Ξανθόπουλο:


"Εκ των τροπαιοφόρων αθλητών της αναγεννησιακής πορείας της «Βασίλισσας», ο Βασίλης Ξανθόπουλος, ο οποίος πανηγύρισε μαζί της τρία από τα δέκα κύπελλα της ένδοξης καριέρας του.

Η άμεμπτος ηθική του και η ανείπωτη οξυδέρκειά του τα στοιχεία, που τον έκαναν ξεχωριστό, σε όποια ομάδα κι αν αγωνίστηκε. Στο ολόχρυσο «Βιβλίο» της ΑΕΚ το όνομά του θα βρίσκεται εσαεί σε περίοπτη θέση. Βασίλη, καλή τύχη στο επόμενο βήμα της καριέρας σου.

Σ’ ευχαριστούμε για όλα.

ΑΞΙΟΣ!".


"Ο Παναθηναϊκός AKTOR συγχαίρει τον Βασίλη Ξανθόπουλο για τη σπουδαία καριέρα του"

Από εκεί και πέρα, το δικό του αποθεωτικό μήνυμα στον Βασίλη Ξανθόπουλο έστειλε μέσα από τα social media και ο Παναθηναϊκός AKTOR με μια ξεχωριστή ανάρτηση που αναφέρει πως: "Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR συγχαίρει τον Βασίλη Ξανθόπουλο για τη σπουδαία καριέρα του και του εύχεται τα καλύτερα για το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του".

Με την πράσινη φανέλα, ο έμπειρος γκαρντ κατέγραψε συνολικά 47 συμμετοχές σε τρεις θητείες (2004/05, 2006/07, 2012/13) με κορυφαία στιγμή την κατάκτηση της Euroleague τη σεζόν 2007, ενώ πανηγύρισε και τρία πρωταθλήματα Ελλάδος (2005, 2007, 2013) και τρία Κύπελλα (2005, 2007, 2013).


Οι τίτλοι του Βασίλη Ξανθόπουλου σε συλλογικό επίπεδο

EuroLeague (2007)
Basketball Champions League (2018)
Διηπειρωτικό Κύπελλο (2019)
Πρωτάθλημα Ελλάδος (2005, 2007, 2013)
Κύπελλο Ελλάδος (2005, 2007, 2013, 2018)

Οι διακρίσεις του Βασίλη Ξανθόπουλου με την Εθνική Ελλάδος

Χάλκινο Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων (2002)
Χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νένων (2003)
Ασημένιο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών (2005)