Έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια, η Μαρία Σάκκαρη (No.81) βρήκε ξανά στον δρόμο της την Κλοέ Πακέ (No.138) και όπως το 2015 στο τουρνουά της Κωνσταντινούπολης κατάφερε να πάρει τη νίκη στα τρία σετ, το ίδιο συνέβη και στο τουρνουά της Ρώμης. Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε με την πλάτη στον... τοίχο όταν και έχασε το πρώτο σετ ωστόσο στη συνέχεια ξεδίπλωσε την ανωτερότητά της και με 2-1 σετ (4-6, 6-3, 6-2) προκρίθηκε στον δεύτερο προκριματικό γύρο έπειτα από 2 ώρες και 23 λεπτά αγώνα.

Ανατροπή και πρόκριση για τη Σάκκαρη που συνεχίζει το... ταξίδι της στη Ρώμη

Μετά τον αποκλεισμό της στη φάση των "16" στη Μαδρίτη, η Μαρία Σάκκαρη έφτιαξε... βαλίτσες για τη Ρώμη για να αγωνιστεί με μεγάλες βλέψεις στο Internazionali BNL d’Italia. Χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή για να πάρει την πρόκριση στον δεύτερο προκριματικό γύρο και περιμένει τη νικήτρια του ζευγαριού Μάγια Τσουαλίνσκα (No101)– Γιούλια Σταροντούμπτσεβα (No80) στον δεύτερο (και τελευταίο) γύρο των προκριματικών για να φτάσει στο κυρίως ταμπλό του Italian Open.

Μετά από ένα αρκετά ανταγωνιστικό σετ, η Πακέ βγήκε νικήτρια πετυχαίνοντας τρία breaks στο σερβίς της Ελληνίδας τενίστριας η οποία είχε μόλις δυο για το 3-1. Mάλιστα, η Γαλλίδα στο πέμπτο game έσβησε τα έξι από τα επτά break points της Μαρίας, προηγήθηλε με 4-1 και με hold έκανε το 5-1. Για πρώτη φορά στον αγώνα, η Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της για να μειώσει σε 5-2, ενώ στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση και μείωσε εκ νέου σε 5-4. Παρ' όλα αυτά στο 10ο game, η Πακέ εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο set point της στο ματς και με 6-4, έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, η Σάκκαρη έδειξε διαφορετικό πρόσωπο και ανέβασε αρκετά την απόδοσή της. Οι δυο τενίστριες μπορεί να πήγαιναν χέρι... χέρι έως το έκτο game ωστόσο η Ελληνίδα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα break points που της παρουσιάστηκαν, κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο break για να περάσει μπροστά στο σκορ με 6-2, ενώ στη συνέχεια έσωσε τρία break points της Πακέ και με 6-3, έκανε το 1-1 και ισοφάρισε τα σετ.

Αποφασισμένη να "τελειώσει" την υπόθεση πρόκριση και να δείξνει το ποιος είναι το... αφεντικό η Μαρία στο τρίτο σετ. Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν... φουριόζα, με δυο γεήγορα break points, έκανε το 4-1 και το μόνο που κατάφερε σε εκείνο το σημείο η Πακέ ήταν να μειώσει σε 4-1. Η συνέχεια ωστόσο άνηκε στην Μαρία. Με... σύμμαχο το σερβίς της, έκανε το 5-1 και με συγκέντρωση στα σημεία έφτασε στο 6-2 για να πάρει τη νίκη με ανατροπή με 2-1 σετ.