Αρτέτα: "Δεν υπήρχε καλύτερη ομάδα από την Άρσεναλ στο φετινό Champions League"
"Οι παίκτες μου έκλαιγαν στα αποδυτήρια"
H Παρί Σεν Ζερμέν αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Άρσεναλ την οποία και απέκλεισε στα ημιτελικά του Champions League και ο Μικέλ Αρτέτα υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καλύτερη ομάδα από τους "κανονιέρηδες" στην φετινή διοργάνωση.

Καταρρακωμένος ο Αρτέτα μετά τον αποκλεισμό της Άρσεναλ στο Champions League
Η Άρσεναλ έκανε μεγάλη προσπάθεια να κάνει την ανατροπή στο "Parc des Princes" απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν ωστόσο έπεσε πάνω σ΄έναν απίθανο Ντοναρούμα που είχε καταβάσει ρολά και πραγματοποιούσε την μια εντυπωσιακή επέμβαση μετά την άλλη. Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Μικέλ Αρτέτα δήλωσε ότι MVP των δυο παιχνιδιών μεταξύ των ομάδων ήταν ο Ιταλός τερματοφύλακας.Παράλληλα, στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά τον αποκλεισμό, ο Αρτέτα υποστήριξε ότι δεν υπήρχε καλύτερη ομάδα από την Άρσεναλ στο φετινό Champions League, ενώ σημείωσε ότι νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια για τους παίκτες του ωστόσο τον θυμώνει και τον στεναχωρεί που οι "κανονιέρηδες" δεν τα κατάφεραν. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε ότι είδε πόσο πολύ το ήθελαν οι ποδοσφαιριστές τους καθώς μετά τον αποκλεισμό, έκλαιγαν στα αποδυτήρια.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μικέλ Αρτέτα:
“Ήμασταν πολύ κοντά, πολύ πιο κοντά απ’ότι έδειξε το αποτέλεσμα αλλά δυστυχώς είμαστε εκτός. Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες, πιστεύω 100% ότι δεν υπάρχει καλύτερη ομάδα από την Άρσεναλ στη φετινή διοργάνωση από όσα έχω δει, αλλά είμαστε εκτός. Αυτή η διοργάνωση έχει να κάνει με τις δύο μεγάλες περιοχές και στις δύο περιοχές υπάρχουν επιθετικοί και τερματοφύλακες, με τον δικό τους να είναι ο καλύτερος και στα δύο ματς.
“Είδα πόσο πολύ το ήθελαν οι παίκτες μου καθώς έκλαιγαν στα αποδυτήρια. Όταν αναλύεις και τα δύο παιχνίδια, ποιος ήταν ο κορυφαίος παίκτης; O MVP ήταν ο ίδιος παίκτης, ο τερματοφύλακας (σ.σ. Ντοναρούμα). Υπάρχουν πολλά θετικά για ματς από αυτά τα δύο παιχνίδια και είμαι πολύ υπερήφανος για την ομάδα. Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης πρέπει να φτάσουμε με φουλ ομάδα, όπου να είναι όλοι διαθέσιμοι και στην καλύτερη κατάστασή τους.
Δεν το είχαμε αυτό. Παρόλα αυτά, η ομάδα που είδα απόψε ήταν πιθανότατα μία από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη στην Ευρώπη. Με κάνει υπερήφανο αλλά ταυτόχρονα με στενοχωρεί και με θυμώνει που δεν τα καταφέραμε".