Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα, καθώς μετά τη συνάντηση της Δευτέρας (12/5) με τη διοίκηση της Ένωσης αποφασίστηκε να μην συνεχίσει στον πάγκο της. Ο Αργεντινός προπονητής, που έμεινε για τρία χρόνια στην ΑΕΚ, "πλήρωσε" την κακή φετινή σεζόν της ΑΕΚ, ειδικά στα πλέι οφ της Super League εκεί όπου η Ένωση δεν κατάφερε να πάρει ούτε έναν βαθμό στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος.

Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ δέχθηκε το πρώτο ισχυρό σοκ, μένοντας εκτός Ευρώπης έπειτα από τον αποκλεισμό από τη Νόα στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Η συνέχεια της σεζόν χαρακτηρίστηκε από έντονες διακυμάνσεις στην απόδοση της ομάδας και κορυφώθηκε με τη βαριά ήττα (6-0) από τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο "Γ. Καραϊσκάκης", στις 26 Φεβρουαρίου.

Το αποτέλεσμα εκείνο ουσιαστικά έθεσε εκτός τελικού την Ένωση, ενώ είχε προηγηθεί και το 4-1 για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο, επίσης από τους Πειραιώτες. Αυτές οι ήττες λειτούργησαν ως καμπανάκι για την τεχνική ηγεσία.

Πλέον, η διοίκηση της ομάδας καλείται να χαράξει τη νέα πορεία, επιλέγοντας τον διάδοχο του Αργεντινού τεχνικού. Ο Ματίας Αλμέιδα, στην τριετία που έμεινε στην ΑΕΚ, κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ τη σεζόν 2022-23.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τη λύση της συνεργασίας με τον Ματίας Αλμέιδα, αναφέρει:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον μέχρι σήμερα προπονητή της ομάδας, Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ματίας Αλμέιδα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας από τη σεζόν 2022-2023 μέχρι σήμερα. Κατέκτησε σαν προπονητής της ΑΕΚ το ιστορικό νταμπλ του 2023, με την επιστροφή της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο.

Η οικογένεια της ΑΕΚ και ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ κ. Μάριος Ηλιόπουλος ευχαριστούν τον Ματίας Αλμέιδα και τους συνεργάτες του για ό,τι προσέφεραν στην ομάδα μας. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα τους."