Νότιγχαμ Φόρεστ: Ευχάριστα νέα με Αβονίγι, ξύπνησε από το τεχνητό κώμα!
Υποβλήθηκε σε περίπλοκη και σημαντική εγχείρηση
Θετικές είναι οι εξελίξεις με τον Τάιβο Αβονίγι καθώς ο άσος της Νότιγχαμ Φόρεστ ξύπνησε από το τεχνητό κώμα στο οποίο τον έβαλαν οι γιατροί την Τρίτη (13/5) για να τον χειρουργήσουν έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στην κοιλιακή χώρα.

Συναγερμός έχει... σημάνει τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις της Νότιγχαμ Φόρεστ που αγωνιεί για την κατάσταση υγείας του Τάιβο Αβονίγι. Ο Νιγηριανός στράικερ υπέστη έναν σοκαριστικό τραυματισμό που "πάγωσε" τους πάντες στον ισόπαλο αγώνα (2-2) με τη Λέστερ για την 36η αγωνιστική της Premier League όταν και προσέκρουσε με δύναμη στο δοκάρι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στην κοιλιακή χώρα και να χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου και με εντολή γιατρών να μπει σε τεχνητό κώμα.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τα αγγλικά ρεπορτάζ, ο Αβονίγι βρισκόταν την Τετάρτη (14/05) στο τμήμα της εντατικής θεραπείας και υποβλήθηκε στο δεύτερο στάδιο του περίπλοκου και αρκετά σημαντικού χειρουργείου του, το οποίο και συμπεριελάμβανε το κλείσιμο του τραύματός του. Τα ενθαρρυντικά νέα είναι ότι ο 27χρονος επιθετικός της Νότιγχαμ Φόρεστ έχει πλέον ξυπνήει από το τεχνητό κώμα και έχει αποκατασταθεί η σοβαρή ζημιά που υπέστη στην κοιλιακή χώρα μετά τη σφοδρή σύγκρουσή του με το δοκάρι.
Ο Αβονιγί ξύπνησε από το τεχνητό κώμα και ανακούφισε τη Νότιγχαμ Φόρεστ
Ο τραυματισμός του Τάιβο Αβονίγι αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός, κάτι που τον οδήγησε να διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο τη Δευτέρα (12/5) με έντονους πόνους. Το χειρουργείο ήταν... μονόδρομος και ο διεθνής Νιγηριανός της Νότιγχαμ Φόρεστ υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση την Τρίτη (13/05). Σύμφωνα με τους γιατρούς, η επέμβασή του ήταν επιτυχημένη ωστόσο έπρεπε να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα προκειμένου να συνεχίσουν να τον χειρουργούν και τη Τετάρτη και να παρακολουθούν την κατάστασή του κατά τη διάρκεια της επέμβασης.Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τα αγγλικά ρεπορτάζ, ο Αβονίγι βρισκόταν την Τετάρτη (14/05) στο τμήμα της εντατικής θεραπείας και υποβλήθηκε στο δεύτερο στάδιο του περίπλοκου και αρκετά σημαντικού χειρουργείου του, το οποίο και συμπεριελάμβανε το κλείσιμο του τραύματός του. Τα ενθαρρυντικά νέα είναι ότι ο 27χρονος επιθετικός της Νότιγχαμ Φόρεστ έχει πλέον ξυπνήει από το τεχνητό κώμα και έχει αποκατασταθεί η σοβαρή ζημιά που υπέστη στην κοιλιακή χώρα μετά τη σφοδρή σύγκρουσή του με το δοκάρι.
Ο Αβονιγί αναρρώνει στο νοσοκομείο στο πλευρό της οικογένειάς του, η Νότιγχαμ Φόρεστ φυσικά είναι δίπλα του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και πλέον μένει να φανεί πότε ο Νιγηριανός φορ θα είναι σε θέση να πάρει εξιτήριο. Προέχει η αποκατάστασή του και ανάλογα με το πως θα κυλήσει η αποθεραπεία του θα κριθεί και η επιστροφή του στις προπονήσεις και στη δράση, με το χρονικό της επιστροφής του να παραμένει άγνωστο.
Nottingham Forest's Taiwo Awoniyi has woken from an induced coma after undergoing surgery to repair a serious abdominal injury.
— BBC Sport (@BBCSport) May 14, 2025
Having had the first part of the surgery on Monday, he spent Tuesday in an induced coma as medical staff monitored his progress as part of the… pic.twitter.com/Ab1A31ppnN