Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης να χάρισε επικές ατάκες στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού (25,5, 20:00) του Final Four 2025 της Euroleague ανάμεσα στη Μονακό και την Φενερμπαχτσέ ωστόσο δεν πήγε... πίσω και ο Σάρουνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός τεχνικός αφού δήλωσε χαρούμενος και ευλογημένος, αποκάλυψε το οποιο είναι το "μυστικό" που έχει πάρει από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Μονεγάσκοι "έπνιξαν" τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό.

Final Four 2025: Οι ατάκες του Γιασικεβίτσιους για Μονακό, Σπανούλη και Φενέρ

Ο Σάρουνας Γιασικεβίτσιους αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη Μονακό, έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη για τον οποίο κλήθηκε να απαντήσει ερώτηση για το πως πιστεύει πως είναι σαν προπονητής. Η απάντηση ήταν ήρεμος, συγκεντρωμένος και ο... εαυτός του ωστόσο δεν έλειψε και η επική ατάκα σε σχέση με το πως ήταν σαν παίκτης και πως είναι τώρα σαν προπονητής, αναφέροντας πως: "Όπως είπε και ο Πίνι Γκέρσον "κανείς δεν πληρώνει λεφτά για να παίζεις άμυνα".

Παράλληλα, ο Λιθουανός τεχνικός σημείωσε ότι ο ΜακΚόλουμ είναι τεράστια προσθήκη για την Φενερμπαχτσέ και πως η ομάδα του είναι τυχερή που τον έχει στο ρόστερ της, υπογράμμισε ότι θα είναι κάτι το ξεχωριστό αν κερδίσει στον τελικό τoυ Final Four 2025 του Άμπου Ντάμπι, ενώ σχολίασε ότι: "δεν μπορώ να υποκριθώ ηρεμία ή νεύρα. Δεν ξέρω αν είμαι πιο ήρεμος. Είμαι ο εαυτός μου". "Η πιο μεγάλη πολυτέλεια που έχουμε είναι ότι δεν βασιζόμαστε σε έναν παίκτη. Το σημαντικό είναι να κοντρολάρεις τα συναισθήματά σου", πρόσθεσε.

Αναλυτικά η αρχική τοποθέτηση του Γιασικεβίτσιους: "Είμαι υπερβολικά χαρούμενος και ευλογημένος που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Ξεκουραστήκαμε λίγο χθες το βράδυ και τώρα δουλεύουμε ξανά. Σε κάθε περίσταση πρέπει να μαθαίνεις από τον εαυτό σου και από τον αντίπαλο. Η Μονακό έπνιξε τον Ολυμπιακό, κι αυτός ήταν ένας παράγοντας, αλλά η Μονακό κάνει πολλά πράγματα καλά, για αυτό βρίσκεται εδώ στο Final Four.

Στον τελικό πρέπει να κάνεις ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Η άμυνα είναι πολύ σημαντική, όμως και η επίθεση. Αν παίξεις έξυπνα στην επίθεση, αυτό σε βοηθάει στην άμυνα. Μπορεί να μην κάνεις το καλύτερό σου παιχνίδι, αλλά πρέπει να κάνεις ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τα όνειρα αλλάζουν. Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ, ήθελα να πάω στο NBA. Μετά έμεινα στην Ευρώπη και πάντα σκέφτεσαι το επόμενο βήμα. Όμως ποτέ δεν μπορούσα να σκεφτώ εμένα και τον Μπίλι να καθόμαστε εδώ σε μια συνέντευξη Τύπου".

final-four-2025-giasikevicius-dhlwseis

Για το ποιο είναι το... μυστικό που πήρε από τον Ομπράντοβιτς: "Είναι δύσκολο να πεις τι πήρες. Με την εμπειρία προσπαθείς να θυμηθείς πράγματα. Σε βοηθάει στο πως να κάνεις ή να μην κάνεις κάποια πράγματα. Η ομάδα του Παναθηναϊκού που ήμασταν ήταν τόσο καλή, με τόσους καλούς παίκτες και καταφέραμε να παίζουμε με μία μπάλα. Αρκετοί πίστευαν ότι θα θέλαμε δύο ή τρεις. Βρήκαμε τρόπο να την μοιραστούμε. Καταλάβαμε ότι πρέπει η ομάδα να λάμπει και όχι εμείς ατομικά. Και όσο το έκανε αυτό η ομάδα βρήκαμε τρόπο να είμαστε σημαντικοί. Το πιο σημαντικό είναι πάντα η ομάδα".

Για το αν θα δει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον τελικό απάντησε
: "Νομίζω ότι ο Ομπράντοβιτς θα πάει στην εκκλησία εκείνη την ώρα, να προσευχηθεί (σσ. γέλια). Μα τι λέτε; Είναι άνθρωπος του μπάσκετ φυσικά θα δει τον τελικό. Ανταλλάξαμε κάποια μηνύματα μετά τον ημιτελικό για συηχαρητήρια κλπ".

Για το ότι είναι πιο ήρεμος σε αυτό το FinalFour: "Δεν ξέρω. Προσπαθώ να είμαι ο εαυτός μου. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Δεν μπορώ να υποκριθώ ηρεμία ή νεύρα. Δεν ξέρω αν είμαι πιο ήρεμος. Είμαι ο εαυτός μου. Αυτό ζητάω από τους παίκτες, να είναι ο εαυτός τους και να μην αλλάξουν λόγω της περίστασης. Συνεχίστε ότι σας έφερε εδώ. Είμαι ο εαυτός μου".

Για τον ΜακΚόλουμ
: "Η αγορά είναι λίγο διαφορετική. Προσπαθήσαμε να βρούμε point guard, δε τα καταφέραμε και ήμασταν τυχεροί με τον ΜακΚόλουμ. Μπορεί να σκοράρει, να δημιουργήσει σουτ. Ταιριάζει στα αποδυτήρια. Δεν μπορεί να μιλήσει κανείς, γιατί όλο μιλάει. Είναι μεγάλη προσθήκη για εμάς. Μας βοήθησε πολύ και χθες ήταν ακόμη ένα παράδειγμα του ότι δεν φοβάται την μεγάλη στιγμή γιατί έχει ζήσει πολλές. Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε στο ρόστερ μας".

saras-spanoulhs

Για το αν είναι η καλύτερή του δουλειά ως προπονητής: "Δύσκολο να το πω. Έχω προπονήσει πολλούς καλούς παίκτες. Μου άρεσε η πορεία με την Ζαλγκίρις. Ήμασταν πολύ κοντά με την Μπαρτσελόνα, παίζαμε ωραία. Αν κερδίσουμε αύριο θα είναι, θα είναι ξεχωριστό. Αλλά δεν ξέρω".

Για τις διαφορές του παίκτη Σπανούλη με τον προπονητή Σπανούλη: «Είναι ο εαυτός του. Ήρεμος. Συγκεντρωμένος. Είναι ο εαυτός του και λειτουργεί για αυτόν οπότε γiατί να αλλάξει. Όπως είπε και ο Πίνι Γκέρσον "κανείς δεν πληρώνει λεφτά για να παίζεις άμυνα".

Για την ομάδα του και τον τελικό: "Η πιο μεγάλη πολυτέλεια που έχουμε είναι ότι δεν βασιζόμαστε σε έναν παίκτη. Το σημαντικό είναι να κοντρολάρεις τα συναισθήματά σου. Να σκέφτεσαι πάντα το επόμενο play και να συνεχίσεις να κάνεις ό,τι κάνεις καλά".

Συνέντευξη Τύπου Τελικού Final Four EuroLeague 2025