Η ΑΕΚ είχε ταξιδέψει στα Σκόπια για τον δεύτερο τελικό του EHF European Cup με την Αλκαλόιντ που ήταν προγραμματισένος για τις 25/5 και ώρα 21:30 όπου "έψαχνε" την ανατροπή των τεσσάρων τερμάτων για να κατακτήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της και όπως είχε ανακοινωθεί και επίσημα, οι τοπικές αρχές είχαν συμφωνήσει στο να δοθούν 200 εισιτήρια στους οπαδούς της "Ένωσης".

Παρ' ολα αυτά, δεν επιτράπηκε σε ορισμένους οπαδούς του Δικεφάλου να περάσουν τα σύνορα των Ευζώνων για να βρεθούν κανονικά στο γήπεδο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης και οδήγησε τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Σταμάτη Παπασταμάτη να πάρει την απόφαση να μην κατέβουν οι "κιτρινόμαυροι" στον δεύτερο τελικό. Η ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας: "O τελικός του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου EHF HC Alkaloid εναντίον AEK Athens HC αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας. Πρόσθετες πληροφορίες για περαιτέρω διαδικασίες θα κοινοποιηθούν σε εύθετο χρόνο".


H ΑΕΚ δεν κατεβαίνει στον δεύτερο τελικό του EHF European Cup με την Αλκαλόιντ

Η διοίκηση της ΑΕΚ σε σύσκεψη που είχε με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, είχε ξεκαθαρίσε ότι δεν πρόκειται να κατέβει να αγωνιστεί στον αποψινό (25.5) δεύτερο τελικό του EHF European Cup με την Αλκαλόιντ, αν δεν επιτραπεί σε όλους τους οπαδούς της, να περάσουν τα σύνορα των Ευζώνων για να βρεθούν κανονικά στις εξέδρες του γηπέδου και να υποστηρίξουν δια ζώσης την αγαπημένη τους ομάδα.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Σταμάτης Παπασταμάτης, ενημέρωσε την ομάδα στα αποδυτήρια ότι απόφαση της διοίκησης, είναι η "Ένωση" να μην παίξει, σεβόμενη την αδικία εις βάρος του κόσμου της ΑΕΚ: "Καταλαβαίνω ότι θέλατε όλοι να μπούμε και να δώσουμε τη μάχη μας. Αλλά το δίκιο του κόσμου της ΑΕΚ είναι και δικό μας δίκιο. Αυτοί είναι η δύναμη μας και θα τους σεβόμαστε με το όποιο τίμημα. Την αδικία εις βάρος του κόσμου μας και την εξαπάτηση των Τοπικών Αρχών, δεν θα την επιτρέψουμε. Η ΑΕΚ είναι οικογένεια. Και είμαστε ΕΝΑ με τον κόσμο μας. Η απόφαση όλων μας στη διοίκηση είναι να μην βγούμε να παίξουμε. Καταλαβαίνω ότι είστε επαγγελματίες και ότι αυτή τη στιγμή στεναχωριέστε. Αλλά πάνω απ' όλα παιδιά είναι η τιμή της ΑΕΚ. Και το μεγαλύτερο στήριγμα της ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Και ο σεβασμός μας σε αυτούς είναι αδιαπραγμάτευτος".