Είναι από τους παίκτες που δεδομένα θα μας απασχολήσει στο μέλλον, με το potential που δείχνει πως έχει. Ο Χρήστος Αλεξίου μπορεί ν' αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, αλλά στην Ίντερ U19 έχει αποδείξει πως σκοράρει με άνεση, οδηγώντας την στον τελικό του πρωταθλήματος.

Οδήγησε την Ίντερ U19 στον τελικό του πρωταθλήματος ο Αλεξίου

Δεν είναι πολλοί οι Έλληνες που αγωνίζονται στο εξωτερικό και ειδικά σε μία ομάδα όπως η Ίντερ, οπότε δεδομένα δεν είναι κακό να... ευλογούμε και λίγο τα γένια μας. Ο Χρήστος Αλεξίου πήρε την απόφαση ν' αφήσει τον Ατρόμητο για να κυνηγήσει το όνειρο του.

Οι "νερατζούρι" του παρουσίασαν ένα δελεαστικό πακέτο στην "τρυφερή" ηλικία των 16 ετών και εκείνος φρόντισε ν' αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Προσαρμόστηκε γρήγορα στην Ιταλία, όπου έμαθε τη γλώσσα και συνέχισε το σχολείο του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η πόρτα για την ανδρών της Ίντερ έχει ανοίξει ήδη, με τη συμμετοχή σε αρκετές αποστολές να τον βοηθούν να πάρει εμπειρίες ενόψει της συνέχειας. Πρόκειται για έναν αμυντικό ογκόλιθο στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά όταν χρειαστεί μπορεί και να σκοράρει.

Το ίδιο έπραξε και στον ημιτελικό του πρωταθλήματος κόντρα στην Σασουόλο, όπου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί οι συμπαίκτες του ήταν πιο ψύχραιμη και πήραν την πρόκριση για το μεγάλο τελικό.

Επόμενος αντίπαλος στο δρόμο για την κούπα είναι η Φιορεντίνα, με τον Αλεξίου να είναι έτοιμος να σκοράρει για όγδοη φορά μέσα στη σεζόν και να δείξει την επιθετική δεινότητα που έχει όταν αυτό χρειαστεί σε τόσο κρίσιμα παιχνίδια όπως το τελευταίο που ολοκληρώθηκε.